festa de les lletres

Òmnium Cultural fa públics els guanyadors de la 27a Festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental

Rosa Maria Arrazola, Maria Teresa Rabal, el projecte ‘Sona en català’, Ràdio Arrels i Natxo Sorolla, els premiats

per NacióGranollers, 26 de novembre de 2016 a les 18:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Òmnium Cultural Vallès Oriental ha celebrat aquest divendres la 27a edició de la Festa de les Lletres Catalanes de la comarca. L’acte ha tingut dues parts: la primera a la Sala Tarafa, on també s'ha recordat la figura de Muriel Casals, i la segona a la Casa de Cultura Sant Francesc. 
 

Una foto de Muriel Casals ha presidit la festa a la Sala Tarafa Foto: @OmniumVOriental


Durant la primera part s'han fet públics els guanyadors d'aquesta edició:

El 27è Premi de Poesia Estabanell Energia SA ha anat a parar a Rosa Maria Arrazola i Díaz, de Barcelona, per la seva obra Buit de març.

El 27è. Premi de Novel·la Josep Saperas ha estat Maria Teresa Rabal i Verdaguer, de la Garriga, per la seva obra Aquell petit triomf.

Pel que fa al 4t Premi Eugeni Xammar de Comunicació, se l’ha endut el projecte multiplataforma Sona en català, de la Garriga, per la difusió que fa de la música en català. En aquest cas, el jurat també ha volgut lliurar un accèssit a Josep Maria Codina pel treball presentat en el IV Premi Eugeni Xammar, i publicat en el diari El 9 Nou, “que mostra i documenta amb rigor la relació epistolar existent entre Martí Vilaró i l’escriptor Josep Pla”.


El 6è Premi Ramon Casanovas a l'acció cívica a favor de la llengua catalana ha estat per Ràdio Arrels per la seva tasca a favor de la llengua catalana a la Catalunya Nord.

Finalment, el 16è Premi Jaume Camp de Sociolingüística ha estat atorgat a Natxo Sorolla i Vidal pel seu treball Tria de llengües i rols sociolingüístics a la Franja des de la perspectiva de l’anàlisi de xarxes socials.

 

Participació