meteorologia

Castanyada (quasi) en màniga curta

Les màximes del pont de Tots Sants seran força elevades per l'època i on no hi hagi boira superaran els 20 ºC i acostar-se als 25 | Les nits, en canvi, seran fresques

per Xavi Segura, 29 d'octubre de 2016 a les 10:53 |
Castanyada | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els models preveuen un pont de Tots Sants molt suau


Castanyes, panellets i moniatos (quasi) en màniga curta. Aquest podria ser un resum de la meteorologia prevista per a un pont de Tots Sants marcat per unes temperatures diürnes atípicament elevades per l’època. Tot i que diumenge a la matinada es canviaran els rellotges a l’horari d’hivern, l’ambient a migdia seguirà sent molt suau. Tot plegat amb molt sol i boires matinals a molts punts de l’interior. Una previsió meteorològica idònia per a tots aquells que tinguin festa aquests quatre dies.De cara a dissabte, el sol serà el clar protagonista arreu, tot i que les boires seran presents a moltes fondalades i planes interiors. Alguns d’aquests núvols baixos poden persistir fins i tot al migdia. Al matí, les temperatures seran més aviat fresques i fredes en algunes valls sobretot del Pirineu. Durant el dia, en canvi, la majoria de màximes voltaran o superaran de nou els 20º, i fins i tot en alguns punts, sobretot de les Terres de l’Ebre i Girona, es tornaran rondar els 25º. A Ponent les màximes poden quedar més curtes a causa de la boira. Al vespre, poden reaparèixer els núvols baixos en trams de la costa de Barcelona i Tarragona.


Pel que fa a diumenge, la tònica de temps serà molt similar. Això sí, el contrast tèrmic entre el dia i la nit cada cop serà més marcat a l’interior. Les nits seran fresques o fredes mentre que durant el dia la majoria de màximes es situaran entre els 18º i els 24º. Cel serè en general, boires matinals a l’interior que poden persistir més a Ponent i no es descarta de nou la presència de núvols baixos en alguns punts de la costa. Hi haurà una clara sensació d’humitat aquests dies, sobretot a les zones amb boires.

Si fem una ullada a la resta de dies, l’anticicló ferm que tenim al damunt i que afecta una bona part d’Europa sembla que fa signes de debilitar-se. Tot i això, el dilluns i el dimarts seguirem tenint un temps molt similar, amb sol en general, boires matinals a l’interior i alguns núvols baixos en trams del litoral. A més, no es descarta alguna nuvolada de tarda inofensiva al Pirineu. Això sí, les temperatures sembla que poc a poc han d’anar a la baixa, amb màximes cada com menys càlides i nits més fresques o fredes.

 

La Castanyada es podrà fer amb màniga curta. Foto: Adrià Costa

 

Participació