Convocada una vaga d'estudiants aquest dimecres contra les revàlides de la LOMCE

El Sindicat d'Estudiants fa una crida a "buidar les aules" dels instituts | El SEPC, el sindicat majoritari a Secundària, no secunda la protesta

per Redacció, 25 d'octubre de 2016 a les 16:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Sindicat d'Estudiants (SE) ha convocat per aquest dimecres, 26 d'octubre, una jornada de vaga per protestar contra la LOMCE i les revàlides que qualifiquen de ''franquistes''. El sindicat vol que els estudiants i tota la comunitat educativa surti al carrer i per això, a Catalunya, ha convocat manifestacions a Barcelona, Tarragona i Girona.

La convocatòria compta amb el suport de CCOO i USTEC-STEs però no amb el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) que, com en altres ocasions, no secunda la vaga i s'hi ha posicionat en contra. El SEPC que considera que el SE ha actuat unilateralment i en critica que no tingui en compte les realitats nacionals de l'estat i que estigui subvencionats pel govern. El SEPC és el sindicat majoritari de Secundària.


El SE fa una crida a ''buidar les aules de tots els instituts'' en una vaga que ha de ''paralitzar l'educació'' a tot l'estat espanyol i omplir el carrer de manifestacions massives. Els convocants critiquen que, després de quatre anys de retallades, s'hagi aprofitat l'estiu per aprovar el decret de revàlides que consideren que té com a objectiu expulsar ''fulminantment'' els estudiants de famílies humils del sistema educatiu. Pel SE les revàlides previstes a la LOMCE, de 4t d'ESO, 2n de Batxillerat i les proves d'accés a la universitat, són ''franquistes'' i consideren que ''rebutjarà'' a centenars de milers de joves d'entre 15 i 17 anys. 

Pel sindicat, les revàlides no busquen la millora de la qualitat educativa ja que consideren que aquest objectiu només es pot aconseguir invertint en educació pública. 


Des del SEPC s'han manifestat en contra d'aquesta convocatòria de vaga perquè opinen que la presència del SE als instituts és baixa, i critiquen que hagi actuat unilateralment a l'hora de fer aquesta convocatòria i considera que no els representa. A més, des del SEPC, en critiquen la dependència de les subvencions que se'ls atorguen i critiquen que no sigui sensible amb les diferents realitats nacionals de tot l'estat espanyol. 

En un comunicat, el SEPC es compromet a continuar la lluita per a la universitat i l'educació pública, en contra la LOMCE, la LEC i el 3+2.

 

Participació