cultura popular

Adrià Malagón, de l'Empordà, i Dària Ferrer, de la Terra Alta, nous hereu i pubilla de Catalunya

El nomenament s'ha conegut aquest diumenge en un acte a Puig-reig davant de més de 300 persones i autoritats

per Aida Morales , 23 d'octubre de 2016 a les 22:08 |
Nou hereu i pubilla de Catalunya | Aida Morales
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Adrià Malagón, de l'Empordà, i Dària Ferrer, de la Terra Alta, són el nou hereu i pubilla de Catalunya. Aquest nomenament s'ha conegut aquest diumenge a Puig-reig, durant l'acte central per triar els nous representants del pubillatge a Catalunya, i davant de més de 300 persones i autoritats. Els dos s'han sorprès gratament de la proclamació, mentre rebien nombrosos aplaudiments i abraçades dels companys participants. 

Els dos nous representants d'aquesta tradició catalana han volgut agrair tot el suport de les famílies i amics, i han afirmat que defensaran la cultura a Catalunya, esdevenint els millors amfitrions. "Intentaré fer-ho el millor que pugui", ha afirmat Malagón. A més, ha volgut "encoratjar" els representants sortint a continuar dins d'aquest món que, segons ha dit, només es pot valorar al 100% "quan hi ets a dins". Per la seva part, Ferrer ha instat a "recordar sempre les arrels" catalanes, i ha animat tothom a "fer pinya".


Aquests dos nomenaments s'han acompanyat, també, dels nous representants de totes les demarcacions de Catalunya. Roderic Gastón (el Segrià) ha estat proclamat hereu de les comarques de Lleida i quart fadrí de Catalunya; Olga Rodríguez (la Ribera d'Ebre), pubilla de les comarques tarragonines i quarta dama de Catalunya; Ferran Marçal (el Tarragonès), hereu de les comarques tarragonines i tercer de Catalunya; Clara Torrelles (el Segrià), pubilla de les comarques lleidetanes i tercera dama de Catalunya; Josep Pla, de la Valldan (el Berguedà), segon fadrí de Catalunya i hereu de les comarques barcelonines; Laia Mercader (la Selva), pubilla de les comarques gironines i segona dama de Catalunya; Ramon Labró (el Ripollès), primer fadrí de Catalunya i hereu de les comarques de Girona, i Maria Lluís, pubilla de les comarques de Barcelona i primer dama de Catalunya.
 

Nou hereu i pubilla de Catalunya Foto: Aida Morales.


Durant el cap de setmana, un total de 40 pubilles i 31 hereus de 47 municipis i 19 comarques han realitzat les proves escrites i orals per esdevenir els representants del pubillatge. Ha estat a Puig-reig, on s'han realitzat sopars de gala, trobades i exàmens. 
 

Acte del pubillatge de Catalunya a Puig-reig. Foto: Aida Morales.


Segons l'alcalde d'aquest poble, Josep Maria Altarriba, aquest acte és una molt bona manera de representar "els valors del país" i, per tant, ha animat tothom a gaudir i a "eixamplar" aquest món, ja que és una de les millors mostres de cultura popular de Catalunya. 

Per la seva part, la representant de la Conselleria de Cultura, Maria Àngels Blasco, ha considerat el pubillatge una "experiència enriquidora", i ha assegurat que tots els nous representants són "els millors ambaixadors" del poble, comarca i país: "Portar les baixes i les bandes és un honor i una responsabilitat".

GALERIA DE FOTOS de l'acte del Pubillatge de Catalunya a Puig-reig

 

Participació