ordenances fiscals

PDECAT de Granollers proposa que la zona blava s'iniciï a les 9 del matí i que sigui gratuïta els dissabtes

També volen que no es pagui al mes d’agost

per NacióGranollers , 19 d'octubre de 2016 a les 14:16 |
Una punt de zona blava de Granollers | NacióGranollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal de PDECAT a Granollers proposa que la zona blava a la ciutat s’iniciï a les 9 del matí, i no a les 8 com fins ara, i que sigui gratuïta els dissabtes (amb l’obligatorietat de posar un disc horari per mantenir la rotació de vehicles) i durant el mes d’agost.

És una de les principals propostes que el grup proposa per les ordenances fiscals per l’any que ve i que, segons han destacat el portaveu Àlex Sastre i el regidor Josep Maria Noguera, persegueixen “una major justícia social, l’estímul de l’activitat econòmica, el foment del civisme i la creació de llocs de treball”.


D’altra banda, el grup demana equiparar les families monoparentals amb les nombroses en el moment del pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI), agrupat en trams segons el valor cadastral de l’immoble. En aquesta línia, també han proposat una bonificació del 50% en la tarifa de la grua en la retirada d’un cotxe per aquelles persones aturades que no siguin reincidents en aquesta falta. Creuen que aquestes propostes “fan més just el pagament d’impostos per part dels granollerins”.

Per aconseguir estimular l’activitat econòmica i la creació de nous llocs de treball de qualitat proposen una bonificació excepcional del 50% en l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) per qualsevol reforma en iniciar un nou negoci. També han plantejat un increment de les bonificacions en l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) sempre que les empreses augmentin en un determinat percentatge la seva plantilla amb contractacions indefinides. Aquesta bonificació es veuria incrementada si la persona contractada constés com aturat de llarga durada.


Finalment, també s’ha considerat que amb les ordenances fiscals es poden buscar mecanisme per afavorir el civisme. En aquest sentit, el grup proposa buscar mesures de compensació pel bon ús del telèfon de recollida de voluminosos i una rebaixa del 50% en la revisió mèdica al Centre de Medicina de l’Esport per tots aquells corredors que participin al programa Comença a fer la Mitja i del 25% als inscrits a la cursa.
 

 

Participació