futur de la comarca

Consell Comarcal, sindicats i patronals signen el pacte de concertació del Vallès Oriental

El president del consell, David Ricart, es mostra convençut que els principals ajuntaments s’hi acabaran sumant

per Jaume Ventura Busquets, 13 d'octubre de 2016 a les 12:12 |
Òscar Riu, Joaquim Colom, David Ricart, Núria Hernández, Vicenç Paituví i Gonzalo Plata, després de signar la creació de la taula | @gonzaloplata
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Vallès Oriental, CCOO, UGT, Pimec i UEI-Cerclem han signat aquest dilluns la creació de la Taula de desenvolupament i l’ocupació de la comarca. Després d’anys de parlar-ne, les tres parts han fet realitat el projecte i posen fil a l’agulla per “per definir el futur de la comarca i crear ocupació de qualitat”.

El pacte inclou cinc punts estratègics a desenvolupar per definir el rumb que ha de seguir la comarca: un pacte per reindustrialitzar i internacionalitzar les empreses de la comarca; tenir un mapa d’infraestructures a nivell social; millorar l’ocupació; la diversificació econòmica del territori i potenciar la formació.


El president del Consell Comarcal, David Ricart, ha parlat d’un “acord històric fruit del consens” i que creu que servirà “per capgirar la situació d’una comarca que té molt potencial”. A més, s’ha mostrat convençut que entitats i ajuntaments, entre ells els més destacats, se sumaran a l’acord: “Cap ajuntament no s'hi voldrà sumar, la gent veu que anar amb suport supramunicipal s’avança”.

Els sindicats s’han mostrat molt satisfets amb l’acord. Gonzalo Plata, de CCOO, ha destacat que amb la signatura d’aquest acord “iniciem un canvi de paradigma” i que ara se sap quin rumb agafarà la comarca. Òscar Riu, d’UGT, ha agraït la voluntat d’acord de totes les parts i ha demanat començar a treballar “per recuperar el temps perdut”. A més, ha destacat que el repte més gran que té el país “és recuperar la gent que en aquests anys s’ha quedat fora del mercat laboral”.


Les patronals també han celebrat la signatura. Joaquim Colom, de la UEI-Cerclem, ha defensat que el Vallès Oriental “és un dels motors d’Europa” i ha celebrat el final del que considera “una etapa en què ens trobàvem desamparats”. Vicenç Paituví, de Pimec Vallès Oriental, ha afegit que espera que l’acord serveixi per resoldre un dels problemes més importants que té el territori: la falta de formació dels treballadors.

Els signants esperen poder posar fil a l’agulla i començar a treballar amb les línies estratègiques que preveu la taula en els pròxims dies.

 

Participació