música

Els Amics de la Unió presenten la nova temporada de tardor-hivern

El Cor Infantil participa en dues produccions del Liceu i una de l’OBC | S’estrena una obra de Bernat Vivancos sota la direcció d’Edmon Colomer | El Cor de Cambra de Granollers treballarà amb el director Johan Duijck

per NacióGranollers, 7 d'octubre de 2016 a les 17:24 |
Actuació del Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers | Amics de la Unió
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Societat Coral Amics de la Unió ha presentat aquest dijous la temporada de concerts i els diversos projectes dels cors i orquestres de l’entitat.

Destaca l’actuació del cor infantil d’aquí una setmana a l'Auditori de Barcelona, on estaran al costat de l'Orquestra Simfònica en el primer concert de del cicle OBCinema d’aquesta temporada en el qual es projectarà Titanic, una de les pel·lícules més vistes de la història del cinema, sota la batuta d’Erns van Tiel, en homenatge al compositor James Horner. A finals de mes tornaran a portar als escenaris la producció Veus, amb la que ha recollit reconeixements arreu d'Europa.


El director artístic de la societat coral, Josep Vila, ha explicat que aquesta temporada el Gran Teatre del Liceu comptarà un cop més amb la participació del Cor Infantil Amics de la Unió per a la producció de dues de les seves òperes. Aquest cop dos dels membres del Cor Infantil seran solistes a l’òpera Macbeth, de Verdi, que s’estrena el 7 d’octubre, i a l’òpera Werther de Massenet que es presentarà al gener hi participarà ja tot el cor. És la primera vegada que es demana a membres del cor que actuïn com a solistes, fet que, segons Vila, obre un nou camp de treball.

La proposta central d'aquesta temporada, però, arribarà el 27 de novembre, a la sala gran del Teatre Auditori de Granollers, amb una composició encarregada al compositor Bernat Vivancos. Aquest concert es farà amb l'Orquestra de Cambra de Granollers, que enguany celebra 25 anys, un aniversari que coincideix amb els 20 dels Amics de la Unió. Es tracta d’un conjunt de peces englobades sota el títol Cançons nocturnes i que estan dedicades al Cor Infantil i el seu director.


La temporada d'hivern, però, tindrà altres al·licients, com l'obra que es presentarà el 6 de novembre a la Sala Tarafa amb el director Johan Duijk, com a gran convidat per dirigir el cor de cambra a la producció Cantem!, que s’estrena el proper 6 de novembre i que englobarà un repertori variat, que repassa diferents estils i proposa un viatge lingüístic per arreu d’Europa.

Josep Vila ha afegit que aquesta temporada no faltaran els concerts d’altres cors de l’entitat. Com cada any es farà el concert de Santa Cecília al Centre Cultural Can Palots de Canovelles, que enguany es dedica a la ONG Amic. També, coincidint amb les festes de Nadal, es trobaran totes les formacions de l’escola coral. En aquesta ocasió uniran esforços amb l’Orquestra de Cambra Amics de la Unió per a interpretar l’obra Mass of the children de John Rutter, una producció sens dubte exigent i agosarada que combinarà les veus més dels cors mixtos de l’entitat amb les dels cors infantils. Així, el Cor Infantil, el Cor de Cambra, el Cor Jove, el cor Allegro i els Petits Cantors es proposen el repte de fer justícia a aquesta obra mestra que es presentarà el 18 de desembre al Teatre Auditori de Granollers, i que proposarà també una reflexió a partir de textos i imatges a l’entorn de l’actual crisi europea de refugiats i, especialment, del patiment dels infants víctimes d’aquesta situació. 

 

Participació