grups municipals

CiU proposa un seguiment exhaustiu del nou contracte de neteja de Granollers

Valoren que s’incloguin millores però creuen que d’altres fets fan que no tinguin la certesa “que resoldrà totes les problemàtiques”

per NacióGranollers, 29 de setembre de 2016 a les 12:44 |
Àlex Sastre, fent declaracions a VOTV | CDC Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal de Convergència i Unió proposa que es faci un seguiment exhaustiu del nou contracte de neteja de Granollers. Segons un comunicat que ha emès el grup, el seu portaveu, Àlex Sastre, ha valorat l’adjudicació al ple de dimarts: “Ho dèiem al passat ple d’estat de la ciutat, ​hem rebut moltes queixes de veïns i veïnes, i donem testimoni que tenen raó: hi ha manca de neteja en alguns punts de la ciutat. Els impostos que paguen fan que s’hagi d’exigir un servei excel·lent que ara no es dóna”.
 

El grup valora que per fi s’adjudiqui un nou contracte i critiquen que va amb molt d’endarreriment. “Es valora positivament que inclogui millores, però d’altres fets fan que no tinguem la certesa que resoldrà totes les problemàtiques”. Per aquest fet, com ha afegit Sastre, es demanen un seguit de mesures “que, si hi ha voluntat política, són assumibles pel govern sense necessitat de modificar el contracte”:
 

-Una treballador/a de l’Ajuntament dedicat de forma pràcticament exclusiva a seguir​ l’execució del contracte.
 

-Un telèfon de contacte als contenidors per tal que els usuaris puguin fer arribar queixes​ i incidències.
 
-Un sistema de pesatge als camions de recollida que permeti detectar els punts amb més volum de deixalles i adequar la quantitat de contenidors i de freqüència de recollida.
 
-Una taula de treball amb la resta de grups de l’oposició per tal de participar en el seguiment diari de la neteja i dissenyar conjuntament nous contractes.
 
- Compromís de no esgotar la pròrroga del contracte si el servei no és plenament satisfactori i per no córrer el risc d’entrar en pròrrogues forçoses.
 
Sastre ha conclòs que aquestes propostes s’emmarquen en “una de les principals preocupacions d’aquest grup: l’excel·lencia en els serveis diaris de la ciutat.”

 

Participació