motociclisme

160 pilots i 40 equips participaran a les 24 Hores de la Vall del Tenes de resistència en ciclomotors

La cita tindrà lloc del 2 al 4 de setembre i compta amb un ampli programa d’activitats lúdiques i esportives amb accés totalment gratuït | A la cursa hi conviuen pilots amateurs i professionals com Oriol Mena, Javier García Vico o Marc Solà

per NacióGranollers, 31 d'agost de 2016 a les 17:52 |
Els pilots Oriol Mena i Javier García Vico; el director del Consell Català de l’Esport, Gerard Figueras; l'alcalde de Lliçà d'Amunt, Ignasi Simón; el president de la Federació Catalana de Motociclisme, Josep Abad; i el president del Grup 24 Hores, Francesc Padró, durant la presentació. | Grup 24 Hores
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 d'agost de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest matí dimecres s'ha presentat al Museu Doctor Melcior Colet de Barcelona la XXXVII edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes-Gran Premi Terranova CNC, que se celebraran aquest proper cap de setmana al circuit del Pinar de la Riera de Lliçà d'Amunt.

La prova està oberta únicament a motocicletes amb un cubicatge no superior als 50cc, amb un 2% de tolerància, fet que sumat a les característiques del circuit i la durada la converteixen, segons l’organització, en "una prova única". El president del Grup 24 Hores, organitzadors de la prova, Francesc Padró, ha afegit que la cita "és l'única que acull en una mateixa graella de sortida pilots de motocròs, enduro i asfalt, professionals i amateurs".


La prova comptarà amb 160 pilots i 40 equips. Dels inscrits, la majoria dels equips, 26, participaran amb ciclomotors de fins a 50cc, refrigerats per aigua; 8 ho faran amb ciclomotors de fins a 50cc refrigerats per aire; mentre que els 6 restants competiran pel premi de la categoria PromoCup, reservada a motocicletes de fins a 50 cc equipades amb canvi de marxes amb motor de ciclomotor de 2 temps. La majoria dels pilots són amateurs, però també hi haurà professionals com Oriol Mena, Javier García Vico o Marc Solà.

Destaca també la participació de tres equips amb tots els pilots majors de 40 anys, i un amb tots menors de 20. Aquests, juntament amb els equips formats per pilots només de la Vall del Tenes i els que els seus integrants siguin pilots estrangers, optaran als nous trofeus de la cursa, addicionals als atorgats a les diferents categories per tipus de ciclomotor, i que en aquest cas, "prioritzen i reconeixen la composició dels equips per sobre de la seva classificació final a la seva categoria".


Padró i l’alcalde de Lliçà d’Amunt, Ignasi Simón, han destacat el "caràcter patrimonial" de les 24 Hores i han defensat que els pilots "participen per l'honor de guanyar i pujar al calaix, no hi ha cap altre premi ni retribució econòmica".

Cursa de pedrera


Amb aquest mateix esperit, però en petit format i amb l'objectiu "d'esdevenir una pedrera de futurs pilots per a casa nostra", es van crear fa dos anys els 90 Minuts de Resistència Joves Promeses de la Vall del Tenes, una cursa que aquest any viurà la seva tercera edició amb una participació record: 16 equips en la prova i 32 pilots, el més jove dels quals té 7 anys.

La prova tindrà diverses activitats paral·leles, com una tirolina solidària sobre el circuit, actuacions infantils, un concert de rock i un espectacle de motor a càrrec de Rubén Sevilla.

 

Participació