festa major de granollers

​La Colla dels Blancs guanya per tercera vegada consecutiva la Festa Major de Granollers

Els Blancs repeteixen victòria tot i perdre per 8 a 3 en la competició de proves

per Jaume Ventura , 29 d'agost de 2016 a les 00:23 |
El cap de colla dels Blaus, Xavi Guijarro, i el capd e colla dels Blancs, Ramon Forns, ahir al balcó de l'ajuntament. | Toni Torrillas
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'agost de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Per tercer any consecutiu, la Colla dels Blancs ha tornat a guanyar la Festa Major de Granollers. A les 12 de la nit, Pep Callau ho ha anunciat al balcó de l’ajuntament, davant d’una plaça de la Porxada plena a vessar. Ha estat el punt i final a 230 actes i 9 dies d’intensa festa major.

El cap de la colla guanyadora, Ramon Forns, ha felicitat als Blaus per la festa feta. Ha tret pit al destacar que els Blancs han fet “la millor festa dels últims 5 o 6 anys” i ha recordat que la festa va començar quan va acabar la del 2015: “Dedicant-hi tant temps ha estat insuperable”, ha dit, i ha reconegut que fins i tot se li ha posat la pell de gallina en molts moments. També ha agraït el suport de tots els membres de la colla i ha donat la benvinguda a les noves colles que s’han estrenat aquesta festa. Finalment, s’ha acomiadat explicant que aquest ha estat l’últim any al capdavant de la Colla dels Blancs.


Per la seva banda, el cap de la colla dels Blaus, Xavi Guijarro, ha felicitat els Blancs per la victòria. Ha destacat que ells han guanyat la festa “fins i tot abans que comencés” i que han generat il·lusió, que han recuperat el sentimiento blau i que han “situat Granollers al mapa amb una xinxeta blava”. Guijarro ha tingut temps de recordar Lluís Bertran i de citar Francesc Pujols: “El sentiment blau sempre rebrota dels seus il·lustres enterradors”.

Com és habitual, el veredicte ha acabat amb l’intercanvi de mocadors i la Guimbada.


En total els Blaus han sumat 8 punts a la competició de colles: s’han imposat al concurs de rajolers, la passada de rajoles adulta i infantil, l’estirada de corda infantil, el Correvent adult, el llançament de rajoles, futbolí i  dòmino. Els Blancs, per la seva banda, han sumat tres punts: l’estirada de corda adulta, el Correvent infantil i escacs.

La festa del cinema i del porró


Els Blancs han centrat la seva Festa Major en el món del cinema. Han proposat Una festa de pel·lícula en què ha destacat la Gala dels Premis Galí, però també el sopar de gala Blanc to the future, Rock als Porks i el 30è aniversari del Correaigua, entre d’altres.

Els Blaus, per la seva banda, ja van tenir una prèvia de Festa Major intensa amb l’aparició del símbol del porró, a qui han convertit en protagonista i en la línia argumental a seguir durat tota la festa.

D’aquesta manera, la campanya Porroemoji els ha portat als principals mitjans de comunicació, nacionals i internacionals. A més, han creat els Actes de Porró: el Dia celta, el Tot al blau, el Blaus en viu i l’Electropark.
 

 

Participació