òpera

El «Liceu a la fresca» arriba divendres a Granollers i 120 municipis amb «La bohème»

El Parc Torras Villà acollirà la projecció a partir de les 22:00 | La iniciativa passa dels 13 municipis de l'any passat al 121 d'enguany, mostra de l'èxit | Roger Guasch, director de la sala barcelonina, assegura que l'activitat és una inversió "perquè crea afició"

per Redacció, 4 de juliol de 2016 a les 21:31 |
Alcaldes, representants municipals i autoritats fan la silueta de Catalunya i les Illes Balears, a la platea del Liceu | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Teatre Auditori de Granollers se suma al projecte del Gran Teatre del Liceu Liceu a la fresca i programa en el marc del Cinemafreshhh! la retransmissió en directe de La Bohème al Parc Torras Villà. La cita tindrà lloc aquest dissabte, 8 juliol a les 22:00 hores.

En l'intent del Liceu de fer arribar la millor òpera i les millors produccions a la població que no pot accedir habitualment a la sala barcelonina, la iniciativa del "Liceu a la fresca" farà arribar La Bohème a 121 municipis de Catalunya i Menorca aquest divendres, 8 de juliol. L'èxit de la darrera edició és notòria ja en la pròpia xifra d'espais públics i localitat que acolliran la cèlebre òpera de Giacomo Puccini: de 13 municipis el 2015 s'ha passat a 121 enguany.


La iniciativa s'emmarca en el projecte "Liceu al territori" i compta amb quatre emplaçaments de retransmissió a Barcelona: Arc de Triomf, Palau Robert, Filmoteca i Centre Cívic Sant Martí, amb la col·laboració de TVC. Roger Guasch, director del Gran Teatre del Liceu, ha explicat que el pressupost de la iniciativa és de 70.000 euros i ha destacat que la iniciativa és "una inversió" perquè serveix per crear afició.

Un Liceu a l'abast de tothom


La directora artística del Liceu, Christina Scheppelmann, ha assegurat, al seu torn, que aquesta iniciativa és una oportunitat única i una mescla per donar emocions d'òpera a un públic més ampli i de fora del Liceu i que està per tota Catalunya i altres països. En aquest sentit, ha declarat que l'òpera "no és només per experts i entesos, sinó per a tots". "La música que dóna emocions ha de ser per a tothom", ha reblat.

L'enregistrament es farà amb vuit càmeres, totes ubicades a la sala del teatre: cinc a platea, un braç entre l'amfiteatre i el segon pis, una al segon pis i una grua al prosceni dret, també del segon pis. Guasch ha recalcat que en aquesta gravació es farà una primera prova amb una càmera de 360 graus i relatarà el seguiment d'un cantant des que arriba al teatre fins que acaba l'òpera. Aquesta gravació es durà a terme durant la funció del dimecres dia 6. La gravació també inclou el públic entrant al Teatre i escenes del backstage.


El conseller de Cultura, Santi Vila, ha manifestat que aquesta iniciativa servirà per trencar amb una imatge tòpica o amb algun prejudici que associa gaudir de l'òpera o visitar al Liceu a una experiència vinculada a minories. Vila ha assegurat que el Liceu, com els grans teatres d'òpera del món, "han d'estar a l'abast de tothom".
 

Consulta els municipis que s'adhereixen al "Liceu a la fresca"

 

Roda de premsa del «Liceu a la fresca», aquets dilluns 4 de juliol Foto: ACN

 

Participació