tradicions

La Flama del Canigó arribarà a la Porxada portada pels atletes del CAG

Les associacions de veïns organitzen diverses revetlles populars per celebrar la nit més curta de l'any | Bombers i Protecció Civil recorden les mesures de seguretat que cal complir amb fogueres i petards

per NacióGranollers, 15 de juny de 2016 a les 19:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El dijous 23 de juny, revetlla de Sant Joan, la Flama del Canigó arribarà a la Porxada a dos quarts de 8 del vespre, en un acte organitzat per Òmnium Cultural. La flama serà rebuda amb la intervenció del tenor Ricard Torino (Muntanyes del Canigó i El cant de la senyera), una ballada de sardanes i les cançons d'El poble que canta, una formació de cantaires d'arreu del país. Totes les entitats i particulars que tinguin previst encendre la foguera de Sant Joan, que prèviament hauran autoritzat els Agents Rurals, podran agafar-ne la flama a la torxa que arribarà portada pels corredors i corredores del Club Atlètic Granollers des de les Franqueses.

La nit més curta de l'any es viurà amb diferents revetlles a la ciutat, organitzades per entitats i associacions.


A Can Bassa, dins de les festes del barri, l'associació de veïns farà la foguera al solar del costat del pavelló (22 h) i la revetlla a la pl. Joan Oliver, a les 23.30 h, amb el Remember Music Show. A la Font Verda, la pl. de la Llacuna, els veïns també organitzen foguera i sopar, a partir de les 22 h. Al parc de Ponent, l'associació de veïns organitza un sopar amb música amb el duet Alonso & Joel, a les 20 h. L'AV de Can Gili també organitza revetlla, a les 21 h al centre cívic.

Altres revetlles que se celebren pels volts de Sant Joan són: al barri de l'Hostal (18 de juny), el veïnat del c. Guayaquil (22 de juny), l'AV de Palou (24 de juny) i l'AV del c. Ricomà celebra Sant Pere (2 de juliol).


Revetlles segures

Des de Protecció Civil i Bombers, es recorden les recomanacions que cal seguir per tal que la celebració de la revetlla sigui segura, a l'hora d'encendre la foguera i els petards. Les fogueres hauran d'haver estat prèviament autoritzades i complir els requisits de distància respecte dels edificis, cotxes i línies elèctriques; caldrà cremar el material adequat (sobretot, fusta). A prop s'haurà de tenir algun mitjà per apagar el foc i assegurar-nos que en acabar queda ben extingit. Els habitatges propers, tindran finestres i balcons tancats, els tendals plegats i s'haurà d'haver recollit la roba estesa. Caldrà, també, que tant adults com infants manipulin i encenguin amb prudència els petards i que es llegeixin les instruccions abans de fer-ne ús, sempre respectant les distàncies de seguretat que s'hi indiquen.

 

Participació