ensenyament

​Jordi Baiget: «UGranollers és bo per la ciutat, la universitat i el país»

El conseller d’Empresa i Coneixement ho ha dit en l’acte de signatura del conveni entre la UVic-UCC i l’Ajuntament de Granollers | El conveni de col·laboració acadèmica converteix Granollers en ciutat universitària

per NacióGranollers, 3 de juny de 2016 a les 15:12 |
L'alcaldessa de Vic i presidenta de la Fundació Universitària Balmes, Anna Erra; el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral; el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, durant la signatura. | UGranollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat Jordi Baiget, ha assistit avui a la signatura del conveni de col·laboració acadèmica entre l’Ajuntament de Granollers i la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

L’acord converteix Granollers en ciutat universitària a través de l’obertura d’una seu de la UVic-UCC a la capital del Vallès Oriental. Per Baiget, l’obertura d’estudis a Granollers és “bo per la ciutat, per la UVIC-UCC i pel país”. Pel conseller, aquesta nova seu universitària és un bon exemple de “treball en xarxa” que permet “ajuntar la Universitat i la indústria i complementar l’oferta de la ciutat”. Per Baiget, aquesta unió “dotarà d’un futur de progrés per tots els ciutadans”.  


L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, que ha signat juntament amb la presidenta del Patronat de la Fundació Universitària Balmes i alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, el conveni que permet impartir formació universitària a Granollers.

Per Mayoral la signatura és “una aposta decidida, en clau de proposta de futur, que demostra que només treballant en xarxa serem útils al país”. Per l’alcalde, UGranollers és fruit “d’una capacitat de diàleg que permet donar solucions integrals a l’entorn”. Per Erra UGranollers és la resposta clara a la funció “formadora i d’expansió territorial que té la Fundació”, mentre que el conveni és “una aposta pel coneixement i la innovació” de la ciutat i del territori per “créixer en col·laboració acadèmica”.

En aquest sentit, Montaña ha explicat que les “universitats no metropolitanes entenen la Universitat com una realitat arrelada al territori” i ha afegit que “tenen la vista posada en l’entorn i es posen al seu servei”.

UGranollers, proposta acadèmica i empresarial


UGranollers, que s’ubicarà inicialment a Roca Umbert, impartirà a partir del curs que ve dos graus. Un és el d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE) i l’altre és Màrqueting i Comunicació Empresarial. Ambdues titulacions s’oferiran en horari de tarda i amb un itinerari modular per fer compatible la jornada laboral i la formació. Es tracta d’una proposta totalment pensada per un públic més específic, d’un perfil més professional. A banda, UGranollers també ofereix un cicle formatiu de grau superior en Màrqueting i Publicitat en format dual. Es tracta del cinquè cicle que ofereix el Campus Professional de la UVic-UCC.

UGranollers també té previst impartir el grau d’Emprenedoria i Economia Digital a través d’un format innovador i amb l’anglès com a llengua vehicular i el primer grau de Catalunya d’Enginyeria de l’Automoció de Catalunya que compta amb el suport del clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya. Ambdues titulacions formen part de la programació sol·licitada per la UVic-UCC pel curs 2017/2018.      

 

Participació