salut

Granollers aprova l’ordenança que regula els clubs cannàbics

No podran estar a menys de 150 metres de cap escola, centre sanitari o equipament esportiu | Tampoc podran vendre més de cinc grams de marihuana o d’haixix per dia i soci

per NacióGranollers, 2 de juny de 2016 a les 12:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els clubs cannàbics de Granollers només podran veure 5 grams de marihuana o haixix al dia per cada soci, i no podran obrir a menys de 150 metres de cap escola, centre sanitari o equipament esportiu. Són les principals normes de les normes que inclou l’ordenança que ha aprovat definitivament aquest dimarts el ple de l’Ajuntament de Granollers.

El govern municipal del PSC ha acceptat algunes de les al·legacions presentades per la CUP i Esquerra i es posarà ordre en unes activitats que han aparegut els darrers darrers anys la ciutat.


Els nous punts de la normativa presenten diversos canvis respecte al text inicial. En un primer moment, per exemple, es prohibia als clubs estar a menys de 300 metres de cap equipament públic.

Es preveu que els clubs tinguin un horari de 8 del matí a 10 de la nit, de dilluns a dijous, i de 9 del matí a 12 de la nit de divendres a diumenge.


També es prohibeix l'obertura d'una activitat d'aquest tipus a plantes primeres o superiors d'edificis residencials

La nova normativa defineix els clubs com a associacions sense ànim de lucre que s’autoabasteixen i distribueixen cànnabis entre els seus propis socis –consumidors terapèutics i/o lúdics-, tots ells majors d’edat i en un àmbit privat, “reduint danys associats al mercat clandestí i a determinats usos del cànnabis”.


El text també avisa que la no regulació pot comportar “la progressió vers al model de clubs amb ànim de lucre, dificultats d’incorporació de missatges preventius de reducció de riscos i danys a la població consumidora, el desconeixement de les pràctiques de risc dels consumidors i el desconeixement sobre la composició, la potència de la planta i dels seus derivats”.
 

 

Participació