ENSENYAMENT

Famílies de la Garriga s’oposen que els seus fills facin les proves d’avaluació de Primària

Critiquen que amb les notes obtingudes es classifica les escoles | Lamenten que només s'avalua llengua i matemàtiques i que es fa la mateixa prova a tots els alumnes

per Jaume Ventura Busquets, 21 d'abril de 2016 a les 17:41 |
Alumnes de Primària fent els exàmens. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Almenys quatre famílies de la Garriga s'han negat que els seus fills facin les proves diagnòstiques de primària, que des de fa uns dies es fan a totes les escoles.

Argumenten que són proves sense sentit, que es fan els mateixos exàmens a tothom i que només s’avalua llengua i matemàtiques.


La Berta Castaño ha destacat a NacióGranollers que "si realment es vol avaluar hi ha altres mètodes per saber si els alumnes van bé". Creu que les proves actuals passen per alt els continguts que no siguin la llengua i les matemàtiques i que això "ens condueix a una educació academicista i conservadora que promou el fracàs escolar".

També diuen que amb les notes obtingudes es classifica les escoles i que com més bona nota tenen els centres de mitjana més ajudes reben. En aquest punt, diuen que seria molt més lògic fer el contrari: ajudar les escoles amb unes notes més baixes.


També diuen que han rebut poca informació de les escoles. Per això han organitzat una xerrada pel dilluns dia 25 a dos quarts de vuit del vespre a la Torre del Fanal perquè la resta de famílies puguin conèixer en què consisteix l’objecció de consciència d’aquesta tema. 
 

 

Participació