ABUSOS SEXUALS

El mestre de Montseny penat per abusos sexuals té deu dies per entrar a la presó

Ha estat condemnat a 30 anys i a una indemnització de 10.000 euros per cadascuna de les sis menors afectades

per Redacció, 13 d'abril de 2016 a les 11:34 |
Escola Puig Drau de Montseny. | Ensenyament
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Jutjat d'Instrucció Número 4 de Granollers ha notificat a l'exprofessor de l'escola Puig Drau del poble de Montseny, Jordi A. C., que té deu dies per ingressar voluntàriament a la presó on haurà de cumplir la pena de 30 anys a la qual ha estat condemnat després de ser declarat culpable d'abusos sexuals a sis nenes menors d'aquesta escola rural. El penat també haurà de fer front a una indemnització de 10.000 euros a cadascuna de les víctimes i a set anys de llibertat vigilada per quan surti de la presó.

L'auto d'execució de la sentència data del passat vuit d'abril després d'haver-se esgotat tots els recursos possibles. El pas definitiu va ser el 15 de març d'aquest any 2016 quan el Tribunal Suprem va confirmar la condemna per tocaments en els genitals a les sis nenes.


En la seva resolució, el Suprem va rebutjar el recurs de la defensa de Jordi A. C. contra la sentència de l'Audiència de Barcelona que va concloure que el professor s'havia aprofitat de la seva feina docent a l'escola rural Puig Drau on hi va exercir des del setembre de 2011 fins al febrer de 2013, per abusar de les menors, que tenien entre cinc i onze anys. Una de les nenes era alumna de l'escola l'Alzinar de Campins que compartia activitats amb la Puig Drau de Montseny

En la sentència del 30 de juny de 2015, el condemnat, de 45 anys llavors, va reconèixer que en ocasions asseia a les nenes a llegir en la seva falda però va negar que abusés sexualment d'elles. A conseqüència dels abusos les menors van canviar de centre escolar i de domicili, a més de presentar diversos transtorns.


 

 

Participació