INFRAESTRUCTURES

Foment envia als ajuntaments l’impacte del desdoblament de la R3

Els ajuntaments de Mollet, Parets, Montmeló, Granollers, Canovelles, Les Franqueses i la Garriga ja han rebut la declaració d’impacte ambiental que suposaria el projecte | Ara tenen un mes per presentar-hi al·legacions

per Jaume Ventura, 5 d'abril de 2016 a les 14:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els ajuntaments de Mollet, Parets, Montmeló, Granollers, Canovelles, les Franqueses i la Garriga ja han rebut la declaració d’impacte ambiental que suposaria el desdoblament de la R-3 en aquest àmbit. De moment els consistoris no volen valorar l’informe en conjunt fins que l’hagin estudiat, però sí que expliquen alguna de les mesures.

Tot i això, l'alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, ha avançat que en el cas d'aquesta població l'informe parla, per exemple, de posar pantalles d’insonorització en diversos trams del municipi o l’impacte que podria tenir el projecte a la zona nord del municipi.


Budó també ha explicat que proposarà una reunió amb els altres ajuntaments per poder comptar amb una posició conjunta amb què poder afrontar aquest tràmit, i tot seguit trobar-se amb la amb secretaria general d’infraestructures primer i després Adif i Foment.

Les possibles al·legacions al projecte s’han de presentar en el termini màxim d’un mes.
En total Foment i el Govern preveuen desdoblar tres trams d’aquesta línia per millorar el servei. Un aniria de les estacions de Parets a Granollers-Canovelles; un altre des de l’estació de les Franqueses a la de la Garriga; i, finalment, un tercer a la comarca d’Osona, entre les estacions de Balenyà, Tona, Seva i Vic.
 

 

Participació