Publicitat conflictiva

Els Diables de Castellterçol exigeixen a CatalunyaCaixa que retiri la seva imatge de la publicitat

L'associació de cultura popular afirma que no volen que imatges on hi apareixen "serveixin per a un benefici privat" | El banc ha respost a través d'una piulada de Twitter assegurant que van comprar la foto en un banc d'imatges

per Pere Fontanals , Castellterçol, 5 d'abril de 2016 a les 13:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Associació Grup Diables de Castellterçol (Moianès) han adreçat una carta pública al director de CatalunyaCaixa exigint-li que retiri de la seva publicitat una foto on apareix el grup en un dels seus correfocs amb la llegenda "Sense Por, Sense Comissions". Aquesta imatge forma part de l'última campanya publicitària del banc i es pot veure en la publicitat en premsa, digitals, televisió i, fins i tot, en la retolació adhesiva temporal de les seves oficines.

Els membres de l'associació cultural van distingir que eren ells els que apareixien a la foto pel color i la forma de la casaca i el pantaló que no fa servir cap altre grup de diables del país, i per la seva massa gran, coneguda com a almorratxa, que també és visible a la imatge.


Els Diables de Castellterçol han demanat la retirada "immediata" de les imatges on surten els membres de l'associació i una disculpa per tal de "reparar els danys morals que heu causat". El Grup de Diables asseguren que són una entitat sense ànim de lucre i que no volen que imatges on hi apareixen "serveixin per a un benefici privat". Raonen que "el fet d'aparèixer a la vostra campanya, intrínsecament va lligat al fet que suggereix que estem recolzant-la, així com també a la vostra entitat, i que hem donat permís per a difondre-ho".

El banc, per la seva part, ha respost públicament amb una piulada de Twitter assegurant que "la imatge utilitzada ha estat degudament comprada per CX a un banc d'imatges".

 

Participació