meteorologia

Setmana Santa amb sol i núvols, bonança i poca pluja

El temps de Dijous Sant a Dilluns de Pasqua, dia a dia | El dissabte, el millor dia

per Xavi Segura, 24 de març de 2016 a les 19:00 |
Bonança a Catalunya i arreu de la península Ibèrica
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquesta Setmana Santa primaverenca va començar amb un temps inestable i variable però acabarà amb bastanta bonança. El sol serà el protagonista durant moltes hores però tindrem el pas de dos fronts atlàntics desgastats que ens deixaran el cel enterbolit a tot el país, sobretot aquest divendres.

Durant el vespre i nit del dijous ens arribarà un dels fronts esmentats que portarà els primers núvols a les comarques del nord de Lleida. Al llarg del divendres, la nuvolositat s’estendrà per tot el país, sobretot a la tarda. El cel quedarà enterbolit i a estones carregat a gran part del territori, però de pluja no se n’espera, tret d’algun plugim aïllat al Pirineu, sobretot a l’occidental, i no se’n descarta algun de molt aïllat fora d’aquesta àrea. Les temperatures no experimentaran grans canvis i seguiran suaus, mentre que el vent del nord desapareixerà.


Tot plegat amainarà de cara a dissabte, quan tindrem un dia esplèndid a tot el país amb sol i temperatures que a molts punts tornaran a fregar, o fins i tot superar, els 20º C. Només hi haurà algunes boires o núvols baixos matinals a la costa i a fondalades de l’interior, i al final de la jornada tornaran a aparèixer alguns núvols al Pirineu de Lleida. No hem d’oblidar que la matinada de dissabte a diumenge hi haurà el canvi d’horari d’estiu, per tant dormirem una hora menys.

De cara a diumenge, ens creuarà el segon front d’aquesta setmana santa, amb núvols més presents arreu durant la primera meitat del dia que es trencaran més a la tarda. De nou, s’espera escassa precipitació, amb tan sols alguns plugims o ruixats aïllats i febles en punts del Pirineu, tot i que no se’n descarten en altres punts de Girona a partir del migdia. Les temperatures seran una mica més baixes, però sense cap daltabaix important.


Dilluns ja haurà passat el front desgastat, i tindrem un dia marcat per l’ambient assolellat i el pas de bandes de núvols alts i prims per tot el país. Es reforçarà el vent de Ponent, sobretot a la costa i a l’altiplà central, i això farà que les temperatures pugin més i l’ambient sigui plenament primaveral amb valors que en alguns punts superaran amb facilitat els 20º. Per tant, tindrem un darrer dia de Setmana Santa marcat per la bonança.

 

Participació