1 de 10
cas trabucaires

El jutge anul·la la multa del govern espanyol als Trabucaires de Cardedeu

La sentència considera que les salves no anaven dirigides al regidor del PP Jaime Gelada | Els Trabucaires han emès un comunicat on manifesten la "gran satisfacció" i avisen que ara se'ls haurà de retornar els 6.000 euros que van pagar

per Esteve Plantada, 12 de febrer de 2016 a les 07:26 |
Aquest article es va publicar originalment el 12 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: Colla de trabucaires


El Jutjat Contenciós Administratiu número 15 de Barcelona ha deixat sense efecte la multa de 6.000 euros que la Delegació del govern va imposar als Trabucaires de Cardedeu per l'actuació de la Festa Major del 2014. La sentència considera que les salves no anaven dirigides al regidor del PP Jaime Gelada, sinó que van ser dispars "col·lectius a l'aire o al cel". El jutge també dóna per demostrat que la persona sense autorització no va fer ús del trabuc durant l'actuació i que la Policia Local va estar present durant el recorregut.


Els Trabucaires han emès un comunicat on manifesten la "gran satisfacció" i avisen que ara se'ls haurà de retornar els 6.000 euros que van pagar. Els Trabucaires lamenten "els mesos de neguits, de maldecaps que en alguns moments han afectat personal i anímicament membres de la Colla i els seus familiars". Segons expliquen, "ha estat una lluita constant per a explicar i demostrar la veritat d'uns fets que no haurien transcendit de la manera que ho han fet si no hagués estat per l'interès de determinades persones i determinades administracions a criminalitzar una mostra de cultura popular i festiva en pro d'uns determinats interessos polítics i partidistes".

El comunicat segueix afirmant que "certament, el mal tràngol no ens el traurà ningú. Les despeses i costes de representació i assessorament jurídic tampoc. Però haver pogut arribar fins aquí i demostrar la veritat no té preu. Ara, anul·lada la sanció de 6.000 euros esperem que en breu es puguin també recuperar les tres llicències d'armes que van ser revocades pel mateix motiu".


La sentència té el seu origen en la demanda presentada pels Trabucaires de Cardedeu per reclamar al govern espanyol el retorn de la multa de 6.000 euros pel cas de les salves. El judici es va celebrar fa unes setmanes a la Ciutat de la Justícia. La Colla considerava que no havien de pagar cap multa i recordaven que els Jutjats de Granollers i l'Audiència de Barcelona ja van considerar que no havien apuntat el regidor.

El jutge, ara, considera provat que les salves efectuades a prop del domicili del regidor del PP a Cardedeu es van disparar a l'aire i que no s'apuntava a cap persona; la qual cosa "exclou qualsevol tipus d'activitat o actitud intimidatòria per part dels trabucaires". El magistrat també considera que ningú sense autorització va agafar un trabuc i que la Policia Local va estar present durant el recorregut. D'aquesta manera, el jutge deixa sense efecte la sanció de 6.000 euros imposada per la Delegació perquè nega els condicionants amb què se sustentava la sanció.


Els Trabucaires de Cardedeu expliquen que van pagar els 6.000 euros a finals del 2015 i que ara aquests diners "hauran de ser retornats".

 

Participació