L'Ajuntament de Granollers cobra les cinc primeres multes als bancs per tenir pisos buits

Són 25.000 euros que es destinaran a diversos ajuts per a l'accés a l'habitatge

per Redacció, 7 de desembre de 2015 a les 12:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Granollers ha cobrat les cinc primeres multes coercitives, de 5.000 euros cadascuna, a entitats bancàries per tenir habitatges buits a la ciutat durant més de dos anys, en aplicació de la Llei d'habitatge de Catalunya. El consistori destinarà l'import total, 25.000 euros, a polítiques d'habitatge que ja s'estan desplegant, com ara ajudes al lloguer i ajudes per sufragar els imports derivats dels consums de serveis bàsics com l'aigua, el gas, l'electricitat, etc.

Si les entitats bancàries no fan que els habitatges siguin ocupats de manera immediata, ja sigui posant-los a disposició del consistori en règim de cessió, o mitjançant altres modalitats, se'ls imposarà una nova multa coercitiva. Ara mateix, l'Ajuntament de Granollers té oberts 144 expedients d'aquests tipus a entitats bancàries, 86 dels quals d'aquest any 2015.


Aquestes sancions s'imposen d'acord amb la Llei de l'habitatge de Catalunya i en el marc de l'acord pres per tots els grups del consistori de Granollers, per sancionar les entitats bancàries amb habitatges desocupats a la ciutat i intervenir en la millora de la situació pel que fa a les condicions d'accés a l'habitatge.

 

Participació