La realitat comarcal del Baix Montseny, un fet segons el regidor de Cultura de Breda

Andreu Pujol ha defensat la creació de la nova comarca en una entrevista al Punt Avui

per Redacció , 4 de desembre de 2015 a les 09:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Andreu Pujol. Foto: Jordi Purtí


Andreu Pujol, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Breda i, entre d'altres mitjans, articulista de BaixMontseny.info (NacióDigital), ha defensat la creació de la comarca del Baix Montseny en una entrevista que ha concedit al Punt Avui.


Pujol deixa clar que parla per ell però "Crec en la realitat comarcal del Baix Montseny, i hi crec perquè és una cosa que ja es produeix per si sola." Argumenta que el moviment de persones és molt més gran de Breda cap a Sant Celoni i Palautordera... que no pas de Breda cap a Santa Coloma de Farners o la costa. Pel bredenc es tracta d'una qüestió geogràfica, i és una qüestió de realitats molt antigues.

De fet, recorda els geògraf Pau Vila quan fa les enquestes a la dècada dels quaranta del segle passat i pregunta als mercats de quina comarca se senten els veïns ja responen quevan al mercat de Sant Celoni i que se senten de la comarca del Montseny o de la Conca de La Tordera.


Andreu Pujol també assegura que si es plasmés en una comarca real "aportaria molts beneficis a la gent que hi viu", per arrodonir-ho dient que seria més lògic disposar dels serveis a Sant Celoni que no pas a Santa Coloma de Farners com han de fer ara.

 

Participació