Les zones blaves de Granollers ja es poden pagar amb el mòbil

Una aplicació permet fer la transacció amb el temps exacte de l'aparcament

per Redacció , 3 de novembre de 2015 a les 15:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un dels nous aparells de zona blava a Granollers Foto: Aj.Gr

Aquesta setmana s'han posat en marxa dues novetats relatives a l’aparcament en zona blava: el pagament a través de telèfon mòbil i la substitució de part dels parquímetres de la ciutat per noves màquines expenedores.

Per fer el pagament de l’estacionament en zona blava per telèfon mòbil cal descarregar-se l’app EysaMobile, disponible tant per Android com per iOS, donar-se d’alta com a usuari (ja sigui com a particular o com a empresa) i establir un import disponible per a aparcament que es carregarà a la targeta de crèdit o dèbit.


L’aplicació ens permet afegir la matrícula de tants vehicles com vulguem. Els avantatges d’aquest sistema són evidents: no cal dur diners en metàl·lic, només carregar des de l’app el nostre moneder virtual, que s’anirà buidant a mesura que anem aparcant i que es pot recarregar amb facilitat.

A més, es pot iniciar l’aparcament i la seva ampliació (si necessitem aparcar més estona, fins al màxim autoritzat de dues hores) des del lloc on estiguem, sense haver d’anar al parquímetre. Una altra virtut del nou sistema és que es paga exactament pel temps que s’aparca. Si acabem abans del previst, podem “desaparcar” i els diners tornen al moneder virtual.


L’aplicació també ens avisa quan falten cinc minuts perquè finalitzi el temps d’aparcament establert. En cas de denúncia es pot anul·lar també des de l’app.

A més, aquest mateix programari s’ha implementat a diferents municipis, fet que permet que puguem pagar la zona blava també en aquests pobles i ciutats (Mataró, Lleida, Manresa, Ripoll, Mollet del Vallès, Platja d’Aro,Vilassar, etc.


Implantació de 16 nous parquímetres

Aquesta setmana també s'estan substituint 16 parquímetres, d’un total de 55 que hi ha a la ciutat, per uns aparells de més fàcil funcionament, amb una pantalla tàctil més gran, visible, fins i tot, quan es fa fosc. Aquests nous parquímetres tenen més avantatges per a les persones usuàries: no cal retornar al vehicle per deixar el tiquet en un lloc visible, amb el consegüent estalvi de temps; admeten més sistemes de pagament, com les targetes que permeten fer l’operació només acostant-les al terminal; i resulta més fàcil anul·lar una denúncia, si s'escau.

 

Plaça d'aparcament de zona blava. Foto: Albert Segura

En els primers dies de funcionament d'aquests parquímetres, personal d'Estacionamientos y Servicios, empresa concessionària de la zona blava, resolt els dubtes que es puguin generar a les persones usuàries.

Els setze parquímetres s’estan instal·lant a l’entorn de la plaça de la Corona i en els carrers compresos entre Sant Jaume i Princesa. Per fer-los funcionar caldrà introduir la matrícula del vehicle.

 

Participació