Felip Puig creu que trobaran «una altra empresa que farà millor les coses» que Valeo

El conseller garanteix que el Govern exigirà "un projecte de reindustrialització" i "un pla de recol·locació" i valora que la multinacional "hagi decidit col·laborar"

per ACN, 28 d'octubre de 2015 a les 18:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Treballadors de Valeo dirigint-se al campament. Foto: Adrià Costa


El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha afirmat que Valeo representa un model d'empresa que "sempre juga al low cost, als salaris baixos, a pensar a curt termini i al benefici ràpid". "Han decidit marxar i amb el seu model de salaris baixos sempre, doncs penso que potser trobarem alguna altra empresa que farà millor les coses", ha reblat.


La Generalitat exigirà a la multinacional que treballi en un "projecte de reindustrialització perquè alguna nova empresa pugui aprofitar les instal·lacions i oferir nous llocs de treball" i en "un pla de recol·locació dels treballadors que busquin una oportunitat més enllà de la reindustrilització" i ha valorat que Valeo "hagi decidit col·laborar".

"El model de Valeo que deslocalitza les empreses en funció només dels costos salarials, en el fons, no ens interessa massa", ha insistit Puig aquest dimecres en un acte a Castelldefels. El conseller ha assenyalat que a Catalunya la indústria "està apostant majoritàriament per una perspectiva a mig i llarg termini; per la qualitat i per vetllar que els recursos humans estiguin ben cuidats i amb salaris més dignes en la mesura que pugem".


Tot i que Puig ha lamentat que la decisió de Valeo sigui "irrevocable", ha valorat una "actitud més positiva des del punt de vista de col·laboració dels treballadors per buscar un solució alternativa". El titular d'Empresa i Ocupació ha afirmat que el Govern exigirà a la multinacional francesa que busqui "una indústria que la substitueixi" i "feina per als treballadors" de la plant de Martorelles.

 

Participació