Tortell Poltrona torna amb el minut de «silenci i de vergonya»

La concentració es farà a Sant Esteve de Palautordera a les vuit del vespre per protestar contra la situació dels refugiats que volen arribar a Europa

per Jordi Purtí , 3 de setembre de 2015 a les 18:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Tortell Poltrona.


Jaume Mateu, més conegut per Tortell Poltrona, torna a començar concentracions d’un minut de silenci i de vergonya –a partir d’aquest dimecres 2 de setembre a les vuit del vespre– per protestar contra la situació dels refugiats que fugen de la guerra i intenten arribar a Europa.


Aquestes concentracions començaran a Sant Esteve de Palautordera davant l’ajuntament del municipi. D’aquesta manera, Tortell Poltrona recupera un acte de protesta que com a representant de Pallassos Sense Fronteres, ja va fer fa vint-i-dos anys davant la guerra de l’antiga Iugoslàvia.

Poltrona ha explicat que aquests darrers dies tant Pallassos Sense Fronteres, com altres organitzacions humanitàries com són Creu Roja, Metges Sense fronteres i l’Acnur s’han reunit desesperadament buscant el que podien fer amb aquesta onada de refugiats.


Davant la situació de desbordament total Tortell Poltrona diu que no se li acut res més que no sigui fer aquestes concentracions amb un minut de silenci i de vergonya. “Són unes manifestacions de dolor que volem fer cada dimecres per demostrar que estem compromesos en trobar solucions i que també dirigim a tota aquesta gent inhumana que nega la mà i el consol a aquesta gent que fuig de casa”. Jaume Mateu espera que les concentracions que comencen avui a Sant Esteve de Palautordera es vagin estenent per tot el territori.

 

Participació