Granollers aprova una declaració en suport als refugiats

Tots els grups municipals presents en el consistori donen suport al text

per Redacció, 2 de setembre de 2015 a les 12:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Una nena a l'interior d'una tenda a tocar de l'estació d'autobusos de Belgrad Foto: Sergi Cámara


L'Ajuntament de Granollers ha aprovat aquest dimarts, amb el suport de tots els grups del consistori, una declaració institucional en suport als refugiats. Porta per nom "Granollers, una ciutat d'acollida en un país d'acollida" i l'Ajuntament es posa a disposició de les institucions competents per buscar solucions conjuntes al drama humanitari i a participar activament a les iniciatives que sorgeixin.


Aquesta és la declaració:

GRANOLLERS, UNA CIUTAT D’ACOLLIDA EN UN PAÍS D’ACOLLIDA 


Durant les darreres setmanes estem veient com milers de persones desplaçades que fugen de la guerra i de l’extrema pobresa, dels conflictes armats de Síria i d’altres països de la zona arriben a les fronteres d’Europa per cercar asil, en el que s’ha convertit en un drama humanitari que no sembla tenir fi.

La deixadesa i la inacció dels governs i de les institucions europees agreuja encara més la situació dels milers de famílies que fan un llarg camí per protegir les seves vides i buscar una nova oportunitat en un país d’Europa.


Davant d’aquesta situació, cal que els governs europeus i la UE es posin a treballar de manera immediata per proporcionar atenció a aquestes persones i evitar més vulneracions dels Drets Humans.

La defensa dels Drets Humans és un deure de totes les institucions democràtiques. Els municipis tenen un clar compromís en la promoció i la garantia dels Drets Humans, treballant conjuntament administració i organitzacions de la societat civil.

Granollers és una ciutat d’acollida, implicada en la defensa dels Drets Humans, la solidaritat i la pau. Una ciutat que compta amb una ciutadania i unes institucions compromeses en la lluita contra les desigualtats i que de sempre s’ha mostrat solidària amb les persones que pateixen situacions difícils.

Per tot això:

-        Expressem la nostra solidaritat amb totes les persones que han d’abandonar les seves llars de manera involuntària a causa de la guerra que es viu als seus països d’origen i denunciem les situacions d’abús que aquestes pateixen per part de màfies organitzades.

-        Instem els governs de la Unió Europea a actuar de manera immediata per donar resposta a les necessitats humanitàries de les persones que viuen aquesta tragèdia i a buscar una solució realista a més llarg termini per evitar situacions d’èxode.

-        Reclamem especialment al govern de l’Estat Espanyol i a la Generalitat de Catalunya una posició oberta en defensa dels drets de les persones que pateixen els efectes d’una situació cruel i injusta.

-        Ens posem a disposició de les institucions que compten amb les competències en aquesta matèria per buscar solucions conjuntes i oferir una solució al drama humanitari que estan vivint milers de persones desplaçades.

-        En aquest sentit, Granollers com a ciutat d’acollida impulsarà i participarà activament i solidàriament conjuntament en les iniciatives que sorgeixin de la societat civil, del municipalisme i de les diverses institucions.

 

Participació