Granollers, amb tot a punt per la rivalitat entre Blancs i Blaus

La Festa Major es viurà al llarg de nou intensos dies, del 22 al 30 d'agost | El 2015 es celebrarà el trentè aniversari del Concurs de Rajolers

per Esteve Plantada , 22 de juliol de 2015 a les 10:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els caps de colla de Blancs i Blaus, amb l'alcalde de Granollers i la regidora de cultura Foto: AjGr


Falta un mes exacte per a què comenci la Festa Major de Blancs i Blaus d'aquest 2015, i les cartes ja són sobre la taula. La programació, que s'ha presentat en públic aquest dilluns al vespre, torna a proposar activitats d'allò més variades i vol que el públic, de totes les edats, participi "activament", tal com han explicat els membres de la Comissió de Festa Major, integrada per les colles de Blancs i Blaus i l’Ajuntament de Granollers.


Aquest any, la festa es viurà del dissabte 22 al diumenge 30 d’agost, amb el ressò i les activitats pensades en blanc i en blau, "dos colors que exemplifiquen una manera de fer festa i d’idear-la, de motivació i innovació, d’incansable treball conjunt". Aquest 2015, a més, els Blancs i els Blaus asseguren que serà la Festa Major "més participativa", al llarg de nou intensos dies. El relator d'aquest 2015 serà el reconegut dramaturg granollerí Pau Miró.

30 anys del Concurs de Rajolers i primer mosaic del públic al Palau


Una de les fites d'enguany serà el trentè aniversari del Concurs de Rajolers, gran colofó l’últim diumenge de la Festa Major, que presenta novetats en el format. El Palau d’Esports torna a acollir la prova que dóna sentit a la festa, amb la promesa de ser "més àgil i dinàmica". És per això que s’instaura un protocol d’entrada i sortida dels rajolers i, a més, el concurs serà retransmès en directe, com si es tractés d’un partit d’handbol.

L’entrada a pista dels rajolers estarà acompanyada de música i llum. Un cop al terreny de joc en Miquel Locubiche i en David Galí faran les peces de mostra. A continuació començarà el concurs; els rajolers disposen de quinze minuts, cinc minuts per cairons, rajoles i maons. Un jurat especialitzat, aquest any dos membres del Col·legi d’Aparelladors, valoraran l’execució de les peces.


En acabar, els rajolers signaran les peces de mostra que han fet a l’inici del concurs per donar fe de l’acte i com a reconeixement de la feina. Aquestes peces es guardaran i es couran. A més, per tal de celebrar el primer Concurs de l’any 1985 al parc de Torras Villà, es farà, per primera vegada, un mosaic al Palau d’Esports amb la participació de tot el públic.

El sopar de fi de festa torna al parc de Torras Villà

Una altra de les novetats es viurà, també, el darrer diumenge. A partir de les nou del vespre, el parc Torras Villà torna a convertir-se en l’espai per sopar junts, veure els focs artificials i fer temps tot esperant el veredicte de la Festa Major.

El sopar es farà a l'esplanada de davant de les graderies i està organitzat per la Comissió de Festa Major i amb la col·laboració de les empreses Carns Homs i Agustí Roura. El preu del tiquet serà de sis euros.

 

Participació