Quina és la música preferida dels catalans, segons Spotify?

Un mapamundi il·lustra les cançons preferides en 1.000 ciutats

per Redacció , 15 de juliol de 2015 a les 10:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


A Barcelona triomfen els Catarres amb la cançó "En peu de guerra", a Girona el grup Acció amb "Si vols", a Tarragona Verguenza Ajena amb "Vengo con sueño" i a Lleida la Terrasseta de Preixens amb "Final feliç". Segons Spotify, aquestes són les cançons més populars a Catalunya. 


La plataforma ha publicat un mapamundi, on es pot descobrir quines són les cançons més populars a 1.000 ciutats del món. El mapa s'actualitzarà dues vegades al mes i s'analitzaran gairebé 20.000 milions de cançons que escolen els usuaris d'Spotify.

El primer anàlisi ha col·locat el hip hop com a tendència musical, ja que és el gènere que apareix amb més freqüència a les llistes de música, independentment de la ciutat, el país o l'idioma. Una altra de les conclusions de la plataforma, és que els artistes locals triomfen a les seves respectives zones. Gràcies a aquesta llista, sabem que a Nova York triomfen els The Chainsmokers, a Berlín o fa Mia i Jaime XX a Londres. 


Actualment, Spotify compta amb més de 30 milions de cançons i està disponible en 58 mercats. El servei té 75 milions d'usuaris i 20 milions són subscriptors de pagament. La llista en "streaming" es pot consultar en aquest enllaç: “Mapa Musical: Ciutats del món”. 

Participació