eleccions municipals 2015

CiU podria facilitar que Josep Monràs segueixi sent l'alcalde de Mollet

Aquest dimecres, la decisió de la federació nacionalista: o votarà pel seu candidat o s'abstindrà i facilitarà la continuïtat de l'actual alcalde de Mollet | CiU va condicionar un pacte amb Canviem Mollet i Ara Mollet-ERC amb la condició que l'alcaldia fos per als republicans

per E.P./ACN, Mollet del Vallès | 10 de juny de 2015 a les 10:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Josep Monràs, alcalde de Mollet del Vallès. Foto: NacióGranollers


CiU de Mollet del Vallès "votarà pel seu candidat, Joan Daví, o s'abstindrà" i d'aquesta manera facilitarà que el socialista Josep Monràs segueixi sent l'alcalde, en tant que el PSC és la llista més votada. Joan Daví ha explicat que el partit decidirà el vot definitiu en l'assemblea d'aquest dimecres a la nit.


CiU, a través d'un document, posa de manifest que "com a partit de govern els darrers mandats amb el PSC valorem positivament la feina feta fins al moment i sabem que deixem molts projectes a mig fer o pendents d'iniciar-los, però considerem que, ara per ara, no té sentit començar el proper 13 de juny formant part d'un govern en minoria".

La federació es va plantejar formar part d'un govern amb majoria amb Canviem Mollet i Ara Mollet-ERC. Les condicions, però, passaven per no facilitar un alcalde de Canviem Mollet. Els nacionalistes subratllen que "les posicions de Canviem Mollet respecte CiU i les que han mantingut els partits polítics que integren aquesta coalició durant les darreres legislatures, així com el seu discurs programàtic, fan impossible que puguem donar suport a aquest pacte".


Avís a ARA Mollet-ERC

Davant d'aquest extrem, CiU va oferir-se a "facilitar" el pacte a tres bandes "a canvi que l'alcaldia durant els propers 4 anys sigui mantinguda per ERC". D'aquesta manera, diuen des de CiU, es garanteix un govern d'orientació sobiranista. Segons el document, aquesta proposta va ser valorada positivament per part d'ERC, però Canviem Mollet va voler acceptar-la "ja que no està disposada a renunciar a ostentar l'alcaldia".


Els nacionalistes interpel·len directament Ara Mollet-ERC i posen de manifest que "a Mollet hi ha forces independentistes que, pel que es veu, no tenen cap problema en pactar amb Canviem Mollet, no únicament sense haver firmat el full de ruta per la independència, sinó ni tan sols haver firmat el compromís de l'ANC, com sí que hem fet la resta de forces polítiques sobiranistes. Això es contradiu clarament, amb el posicionament i el discurs que s'ha fet des de l'oposició en contra del pacte durant els darrers 3 anys entre el PSC i nosaltres".

 

Participació