El col·lectiu «Sincopat» presenta la seva nova obra a Granollers

El llibre compta amb la participació de l'escriptora Alba Dalmau, la fotògrafa Ares Molins i el músic Albert Marqués

per Esteve Plantada, Redacció | 28 de maig de 2015 a les 11:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

'Estrena', la nova aventura publicada del col·lectiu Sincopat Foto: Sincopat


El col·lectiu Sincopat, format per la fotògrafa Ares Molins i l'escriptora Alba Dalmau, tornen a la càrrega amb un nou llibre d'artista, 'Estrena'. Aquest divendres, 29 de maig, el presenten a la Biblioteca de Roca Umbert de Roca Umbert de Granollers.


'Estrena' és un projecte polièdric on convergeix la fotografia, la literatura i la música, a càrrec del pianista Albert Marquès, per explicar una història de desenganys on els elements del cinema mut en són els protagonistes. Per aquest motiu, l’estructura formal del llibre ens recorda una pel·lícula cinematogràfica on els fotogrames –i les pàgines– se succeeixen unes darrere de les altres. Tanmateix, la música té una funció narrativa, igual que es feia sevir ales primeres projeccions a la gran pantalla.

Nova creació del col·lectiu Sincopat


"La síncope és una llicència poètica que permet saltar-se el reglament", expliquen les autores. "Potser per això, o potser només perquè quan dius 'sincopat' es produeix aquell so festiu d’un tap sortint d’una ampolla a punt de començar, el col·lectiu neix de les inquietuds d’experimentar amb diversos instruments per tal d’unir idees, mans i ulls per a projectes que parlen d’un avui passat pel sedàs de la nostra mirada".

Ares Molins Masat (Cardedeu, 1988) fotògraf i llicenciada en Belles Arts. Combina la feina de professora d’Educació Visual i Plàstica amb feines freelance i projectes propis. Alba Dalmau Viure (Cardedeu, 1987) llicenciada en Comunicació Audiovisual. Màster en Creació Literària. És autora de novel·les com Vonlenska (2011) o Bategant (2015). A banda de l’escriptura, actualment, treballa en l’àmbit de la gestió cultural.

El 2010, On només hi havia un far, va ser el primer llibre del col·lectiu SINCOPAT.

Presentació del llibre d'artista 'Estrena'
Biblioteca de Roca Umbert de Granollers
Divendres 29 de maig a les 19h. 

 

Una de les imatges d''Estrenes', el nou llibre de Sincopat Foto: Sincopat

 

Participació