Mor als 21 anys Albert López Ortega, exjugador del BM Granollers

El jove esportista va impulsar la web "Vivir a contracorriente", on compartia la seva valentia i les seves experiències en la lluita contra un càncer que li va ser diagnosticat fa cinc anys

per E.P., Redacció | 11 de maig de 2015 a les 17:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Albert López Ortega, un lluitador sempre optimista en la guerra contra la malaltia. Foto: A.L.O

A les cinc d'aquesta matinada, i com a conseqüència d'un càncer, ha mort l'exjugador del BM Granollers, Abert López Ortega, tal com ha notificat el seu germà en aquest missatge. Albert López Ortega tenia només 21 anys d'edat i era conegut per la seva incansable lluita contra el càncer i per haver impulsat el projecte 'Vivir a contracorriente', una pàgina on ha explicat les seves experiències, desigs i il·lusions, i on ha compartit allò que li passava amb una mirada sempre optimista, alegre i combativa. 

Nascut a Barcelona el 14 d'agost del 1993 i resident a Girona durant bona part de la seva infantesa, va ser fitxat pel BM Granollers, que el va incorporar a les seves categories inferiors. La qualitat que tenia el va fer anar pujant graons fins a arribar a debutar amb el segon equip, a la categoria de Primera nacional. La seva carrera esportiva va veure's frenada amb un cop dur el 2010, ara fa 5 anys, quan se li va diagnosticar el primer dels tres càncers que va patir.


Després de set mesos de tractament i empenta, l'Albert va aconseguir superar la malaltia sense deixar de jugar a handbol. Poc temps després, però, un segon càncer va afectar-li el pulmó. Va ser aleshores quan l'Albert va prendre la decisió de deixar la quimioteràpia i seguir tractaments alternatius i naturals, a través dels quals va aconseguir superar la recaiguda. En aquesta ocasió, però, es va veure obligat a deixar l'handbol, però això el portar a començar la carrera d'arquitectura a la Universitat.

Poc després d'entrar a la Universitat se li va diagnosticar un tercer càncer. Va ser aleshores quan va impulsar el projecte 'Vivir a contracorriente', tota una lliçó de ganes de viure, d'optimisme i de superació. Albert s'anomenava "pilot", perquè considerava que totes les persones som "pilots" de les nostres vides i que hem de dirigir-les cap on vulguem. Les seves vivències van quedar recentment recollides en el llibre 'Piloto de un cáncer'.

 

Albert López Ortega en un dels partits amb el BM Granollers. Foto: Vivir a contracorriente

 

Participació