CiU, ERC i les CUP fan pinya a Granollers per la independència

El sobiranisme marca l'inici de campanya a la capital del Vallès Oriental, on les tres formacions expliquen l'esperança compartida de "reconduir" el rumb que el PSC ha donat a Granollers

per Esteve Plantada, La Porxada, Granollers, 8 de maig de 2015 a les 12:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Unes 200 persones han seguit l'acte d'unitat sobiranista, amb CiU, ERC i les CUP Foto: Esteve Plantada


La Porxada de Granollers, epicentre de la vida cívica de la capital del Vallès Oriental, ha viscut aquest dijous un dels actes més singulars i simbòlics de la campanya electoral que s'ha iniciat aquesta matinada. Organitzat per l'ANC i Òmnium Cultural, l'acte ha comptat amb un seguiment d'unes 200 persones i ha permès veure com CiU, ERC i les CUP mostren fermesa i unitat en favor de la independència de Catalunya. I ho han fet des de Granollers, deixant de banda per uns minuts divergències ideològiques i demostrant que es pot sumar quan hi ha voluntat de fer-ho i el propòsit s'ho val.


En aquest sentit, els tres partits han coincidit en el fet que Granollers ha de deixar de "viure d'esquena" a la realitat nacional i política del país. Segons CiU, ERC i les CUP, el 24-M ha de ser el "preludi" del 27-S, i aquesta unitat demostrada ha de servir per construir, a partir de les eleccions al Parlament, la nova República Catalana. Els candidats de CiU i ERC, a més, han lamentat públicament la postura de Josep Mayoral, l'actual alcalde, amb tot "el que té relació amb el procés".

Oliver, Mur i Sastre, candidats de la independència

La primera de les candidates a intervenir ha estat Maria Oliver (CUP). Amb els "nervis a flor de pell i la il·lusió del primer petó", tal com ha confessat, Oliver ha expressat la voluntat de la CUP de fer "un salt qualitatiu" i s'ha compromès a portar "la veu dels invisibles" a l'ajuntament de Granollers a través d'una "nova manera de fer política" i amb la il·lusió de construir "una majoria que posi fi al regim del 78". Oliver també ha assegurat que "la independència va més enllà d'un programa polític i que traspassa les fronteres dels partits". La candidata ha finalitzat el seu discurs afirmat que "capgirant Granollers capgirarem la nostra història", en una clara al·lusió a la gent que vol desconnectar les municipals de la situació política que viu el país.

Tot seguit, Pep Mur (ERC-Acció Granollers) ha començat el seu discurs desitjant molta sort a la CUP i a CiU, assegurant que "si tots som forts, el canvi serà possible". Sobre la independència, Mur ha provat de ser didàctic i ha afirmat que Catalunya vol la independència "perquè ens adonem que la nostra cultura i empreses estan menystingudes per un ens que les hauria de protegir". El candidat republicà també ha explicat què es podria fer amb els diners que van a Espanya "cada dia i no tornen", ha subratllat la importància del la consulta del 9-N com una acció de desobediència, i ha assegurat que la seva formació no necessita firmar papers en favor de la independència, "ja que la portem al cor". Referint-se a l'actual govern, Mur ha estat clar i català: "el canvi del país també serà bo per Granollers, malgrat que aquest tema sembla que no vagi amb la ciutat", i ha afegit que "a pocs llocs veureu que un dia de cada dia no hi hagi banderes al balcó de l'ajuntament. Nosaltres vam demanar la catalana, però el resultat va ser treure-les totes". Per acabar, va demanar "valentia" pel 24-M" i que "voteu el canvi".


El darrer en intervenir ha estat Àlex Sastre (CiU), el més jove dels candidats amb 31 anys. Tot i començar amb certa ironia afirmat que la posada en escena de l'acte "sembla una llista unitària", va mostrar molt d'orgull i "satisfacció personal" per aquesta unitat per la sobirania a Granollers. Sastre ha defensat dades que conviden a reflexionar: "A Granollers, 17.700 persones van votar a la consulta popular del 9-N, amb 14.600 Sí-Sí i 1.700 Sí-No. Però, a les eleccions municipals la suma dels partits sobiranistes no arriba als 7.000 vots. Una xifra que ens ha de fer reflexionar a tots". Sastre ha corroborat una de les idees que porta repetint aquests dies, que "Granollers viu d'esquena al moment politic del país" i ha acabat citant John Adams: "mentre visqui vull tenir un país i vull que aquest país sigui lliure". L'acte ha acabat amb tots els assistents i candidats cantant els Segadors a ple pulmó.
 

Moment final de l'acte, amb el cant dels Segadors a ple pulmó, a la Porxada de Granollers Foto: Esteve Plantada

 

Participació