Comença el traspàs de competències al Moianès

Els Consells Comarcals del Vallès Oriental, Bages i Osona s'han reunit amb Governació

per Redacció , 7 de maig de 2015 a les 08:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Moianès, la comarca 42 de Catalunya Foto: ICGC

Presidents i gerents dels Consells Comarcals del Vallès Oriental, Bages i Osona s'han reunit amb representants del departament de Governació de la Generalitat per tractar com i quan s'ha de fer el traspàs de competències en el moment que es constitueixi el nou Consell Comarcal del Moianès. Els tres Consells van demanar al govern que es creï una comissió de treball entre representants de la Generalitat, de les tres comarques i del Moianès per concretar el traspàs en temes de patrimoni, serveis i treballadors de l'administració pública que han que quedar subrogats al nou Consell del Moianès. D'acord a la llei d'organització comarcal, "el territori de la comarca és l'àmbit en què el consell comarcal exerceix les seves competències". Per tant, l'endemà de la constitució del Consell Comarcal del Moianès  és aquest l'únic ens que pot operar sobre l'àmbit d'influència del seu territori.

Vallès Oriental, Bages i Osona han marcat com a temes prioritaris les competències de Serveis Socials i les d'Ensenyament. En el cas de Serveis Socials hi ha un contracte-programa anual acordat amb la Generalitat i, per tant, els tres Consells es mostren disposats a continuar assumint les competències d'aquesta àrea fins a finals d'any a la zona del Moianès. En el cas d'Ensenyament i atès que la gestió funciona per cursos naturals, els tres Consells entenen que el proper curs escolar 2015-2016 ja es gestionarà des del Moianès. D'acord al calendari electoral, es preveu que la constitució dels Consells Comarcals per la propera legislatura  es facin efectius la primera quinzena de juliol.


A la reunió hi han assistit Marc Prat, secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals; Jordi Souto, director general d'Administració Local; Mercè Cardona i Cristina Rubio, presidenta i gerent del Consell del Bages; Joan Roca i Anna Seijas, president i gerent del Consell d'Osona; i José Orive i Ignasi Valls, president i gerent del Consell del Vallès Oriental.

 

Participació