Prudència a la carretera pel pont: consulta els radars de Catalunya

per Redacció, 30 d'abril de 2015 a les 18:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: Adrià Costa


Catalunya és la comunitat autònoma amb més radars de tot l'estat espanyol, segons dades de Dvuelta corresponents al 2014. El Servei Català de Trànsit detalla que en total hi ha més de 200 aparells repartits arreu del territori català, la majoria d'ells situats a la demarcació de Barcelona, tal com es pot veure en la llista publicada per l'entitat. Als radars fixos esmentats també s'hi han de sumar els mòbils.


De tots aquests els que "més multen" són: el radar de la C-31 a Platja d'Aro (Baix Empordà), el de la C-31 nord a Badalona i el de la C-35 a Caldes de Malavella (La Selva). En tots tres trams, la velocitat màxima a la qual es pot circular és de 80km/h.

L'aparell de Platja d'Aro és el més polèmic: es troba després d'un tram on es permet anar fins a 100 km/h i els conductors gairebé no tenen temps de reduir. Aquest radar multa una mitjana de 133 cotxes al dia.


El de Caldes de Malavella està situat al quilòmetre 91,2 de l'autovia en sentit Vidreres i es troba en un tram amb límit de 100 km/h on els conductors acostumen a córrer. D'altra banda, el de la C-31 nord està instal·lat al punt quilomètric 211,43 en direcció Barcelona.

Al llarg del 2014 Trànsit va obrir més de 600.000 expedients a conductors enxampats per la xarxa de radars fixos situats a les carreteres catalanes. Aquests dispositius van entrar en funcionament el gener de 2002 amb l'objectiu de millorar la seguretat viària i reduir els accidents. 

 

Consulteu la llista de radars situats a Catalunya

Consulteu les coordenades dels radars fixos de Catalunya

 

Participació