Guillem Molla publica sobre el comparatisme de Ramon Esquerra

L'autor celoní és actualment professor a la universitat de Massachussetts

per Redacció , 16 d'abril de 2015 a les 12:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Guillem Molla. GM
 

El celoní Guillem Molla, actualment professor a la universitat de Massachussetts, Amhrest, ha publicat el llibre "Ramon Esquerra. Geografia crítica d'un esperit comparatista" (Publicacions Abadia de Montserrat). L'obra vol oferir una valoració del seu comparatisme, tot mostrant i interpretant les múltiplers aportacions de l'autor barceloní al llarg de la seva  activitat com historiador de la literatura. Alhora, aquest llibre presenta una aproximació al profund europeisme d'Esquerra, actitud que conjumina totes les anteriors i que comporta la recerca de models per superar la crisi de consciència europea d'entreguerres. Ramon Esquerra (1909-1938?) és una d'aquelles persones que recorden tant allò que és capaç de generar la cultura catalana com la barbàrie que va caure sobre ella.


Guillem Molla és llicenciat en filologia catalana i hispànica i doctor en filologia catalana amb una tesi sobre el crític literari Ramon Esquerra. Ha ensenyat llengua, cultura i literatura catalanes a les universitats de Cardiff i Bristol i ha editat els llibres Violeta, de Prudenci Bertrana, No fer res i altres ocupacions, de Miquel Berga i Converses amb Pau Casals, de Josep Maria Corredor.
 
 

 

Participació