Un llibre d'infografies de Catalunya mostra el color de les colles castelleres

«Catalunya en 70 gràfics» en dedica dos al fet casteller

per Guillem Bargalló, 7 d'abril de 2015 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La infografia que divideix les colles en funció del seu color de camisa
 

Sabies que a Catalunya hi ha més porcs que catalans?, que Girona té 299 km de clavegueram?, que consumim 1,12 kg de fuet a l'any? T'agradaria veure en un sol gràfic el color de bona part de les colles castelleres?


El passat 13 de desembre el llibre «Catalunya en 70 gràfics» assolia els diners necessaris a partir de la plataforma Verkami per a publicar-se i avui dia ja el podem comprar a partir de la xarxa. En 160 pàgines, els autors pretenen explicar coses ben diverses a partir d'una infografia moderna i original. El llibre conté dades d'història, economia, gastronomia, esports o fins i tot els castells, on hi dedica dues infografies: una destinada al color de les colles castelleres (a la infografia en surten 58) i l'altre per explicar els aspectes bàsics del fet casteller.
 

La infografia dedicada als aspectes bàsics del fet casteller


El llibre l'ha edidtat Infographics Llibres i ha estat elaborat per tres periodistes que van treballar conjuntament al diari esportiu Sport: Carles Javierre Kohan, Esther Utrilla i Bwokaa Wandscher, gràcies als 345 mecenes que han aportat més de 10.000 euros.

Segons els autors, el llibre pretén omplir un buit de mercat, ja que en els darrers anys s'han publicat molts llibres sobre Catalunya i el procés, però pocs amb la força visual que atorguen les infografies i que, a més a més, respon preguntes com ara quants quilòmetres té de platja el país, quins són els noms més populars a cada comarca o quins són els noms de carrers que més es repeteixen.


Podeu comprar el llibre aquí.

- Més notícies de DiariCasteller, aquí.
 

 

Participació