El nou camp de l'EC Granollers es farà sobre el camp de Palou

L'estudi preveu l'edificació d'un camp de futbol onze i un de futbol set, i un gimnàs | La nova instal·lació tindria un pressupost estimatiu d'uns de 3 MEUR

per Redacció, Granollers | 25 de març de 2015 a les 12:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge virtual del nou camp de futbol Foto: Aj.Gr


L'Ajuntament de Granollers ha treballat en els darrers mesos en un estudi previ sobre la remodelació del camp de futbol de Palou i el seu entorn per poder-hi construir el camp de l'Esport Club Granollers, tal com preveia el Programa d'Actuació Municipal (PAM 2011-2015). L'estudi preveu, a més de l'edificació de dos camps, un de futbol onze i un de futbol set, i un gimnàs, l'anàlisi de la mobilitat actual i futura per accedir al camp, tant en transport públic com privat, així com les necessitats d'aparcament.


El projecte proposa una instal·lació "que quedi integrada en el paisatge de Palou", tal com afirma el consistori, amb pocs elements constructius, concentrats a la banda est, i tres accessos: un al nord, que correspon amb l'entrada actual al camp de Palou; un al sud i un accés de serveis. A més, suggereix un equipament eficient i sostenible, aïllat tèrmicament, on s'aprofiti l'energia i es faci un ús eficient de l'aigua, també de l'existent en el subsòl, i on es redueixi la contaminació lumínica.

El detall de les instal·lacions serà: un camp de futbol 11 (105 x 63 m); un camp de futbol 7 (62 x 32 m) i un gimnàs de 41 x 31 m. A més, hi haurà un bar, 2 lavabos, 2 despatxos, una sala de reunions, 8 vestidors per a jugadors i 2 vestidors per a àrbitres, farmaciola i habitacles per a les instal·lacions tècniques. Com a serveis complementaris magatzems per al material de camp, la neteja, etc. i una bugaderia. El pressupost estimatiu d'aquesta nova instal·lació rondaria els 3 milions d'euros.


Arquitectònicament es proposa la instal·lació d'una passarel·la elevada que permetria veure alhora els partits que es disputin en tots dos camps de futbol. A la altura del primer pis s'habilitaria un mirador que permetria gaudir del riu i del seu entorn, des d'on s'accediria a la graderia, que seria coberta, amb una capacitat aproximada de 800 espectadors.

Per accedir al camp, a banda de poder-ho fer en vehicle privat, a peu i en bicicleta, també hi ha la possibilitat de fer-ho en autobús des de la parada que hi ha a la carretera del Masnou, a l'altura del pg. del doctor Fàbregas, així com des del polígon Congost. Pel que als aparcaments es proposa aparcar als mateixos carrers del polígon i també ampliar l'actual aparcament davant del camp fins a unes 80 places, que quedaria integrat en l'entorn amb la plantació d'arbres.

 

 

Participació