ICV i EUiA de Granollers arriben a un acord pel 24-M, amb trencadissa inclosa

Lluís Navarro renuncia a ser el coordinador d'EUiA a Granollers "un cop esgotada la possibilitat d'una candidatura de confluència d'esquerres" a la ciutat

per E.P. , Granollers, 23 de març de 2015 a les 12:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Lluís Navarro deixa de ser el coordinador d'EUiA a Granollers per renúncia Foto: EUiA


El trenclaclosques de les eleccions municipals a Granollers es va resolent poc a poc, però de vegades això comporta, malgrat els acords, alguna trencadissa. És el cas d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) a Granollers, que ha decidit per unanimitat, i "un cop esgotada la possibilitat d'una candidatura de confluència d'esquerres", formar coalició amb Iniciativa per Catalunya Verds (ICV). Aquest anunci va lligat al de la renúncia de Lluís Navarro Carrasco, que deixa el càrrec de coordinador local de la formació.


En una nota de premsa, EUiA de Granollers també explica que, malgrat que la renúncia de Navarro "no ha estat compartida per la totalitat dels membres de l'assemblea", sí que ha estat acceptada per unanimitat. Per la seva banda, Carrasco, un persona molt activa en la vida associativa i política de Granollers, ha emès un comunicat explicant les raons d'aquesta notícia.

La impossibilitat de fer una coalició d'esquerres, motiu principal de la renúncia


Navarro ha emès un comunicat explicant en primera persona els motius de la seva renúncia. En primer lloc, ha manifestat que EUiA ha treballat "per una confluència entre les diferents forces d'esquerra, per poder presentar una única candidatura a les properes eleccions municipals" a Granollers. En aquest sentit, ha explicat que la seva continuïtat com a coordinador local estava condicionada "a aconseguir l'objectiu de confluència de les esquerres, convençut que en el moment històric que vivim es l'única manera de transformar la societat i la classe política de la nostra ciutat".
 

Navarro ha indicat que la feina d'EUiA feta a l'Assemblea Oberta Municipalista (AOM), "no ha pogut aconseguir que les diferents forces polítiques de Granollers estiguin per fer possible aquesta confluència". "Unes com ICV, que mai han volgut participar, altres com la CUP, que des de dintre de l'AOM no han facilitat l'entesa, i PODEMOS que no volen treballar amb formacions que a nivell nacional treballin per la independència", ha expressat. També cal afegir, segons assegura el ja excoordinador, que hi ha hagut "escassa empenta i motivacions per part del partit a nivell comarcal i nacional".
 
Aquesta impossibilitat de fer una candidatura "única i d'esquerres" ha fet que Navarro renunciés al càrrec, de manera unívoca. L'excoordinador, però, ha volgut animar als companys a "continuar defensant les idees i els projectes d'una esquerra moderna, renovadora i rupturista amb els esquemes actuals, com crec que ha de ser en el futur l'organització de de la nostra societat, fent-la més justa i solidària", i ha acabat el seu comunicat amb un definitori "Salut i República catalana i obrera!".

 

Participació