Un tram del carrer de Corró de Granollers serà de plataforma única

L’objectiu és fer més accessible i còmode el tram per als vianants

per E.P., Granollers | 17 de març de 2015 a les 16:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Tram d'actuació prevista al carrer Corró de Granollers Foto: Aj.Gr


L'ajuntament de Granollers té previst fer un tram del carrer de Corró, entre els carrers de Torras i Bages i València, amb plataforma única. L’objectiu és que aquest tram, de 250 metres lineals, sigui més accessible i còmode per als vianants, per la qual cosa el vial estarà format per un carril asfaltat de 2,60 m d'amplada i una zona de vorera pavimentada amb llambordes de formigó de diferents colors i amplada variable, tot a un mateix nivell.  


En el carril central asfaltat, es col·locarà una rigola al centre, amb nous embornals, per a la recollida d’aigües superficials. També s’aprofitarà l’actuació, que té una superfície de 1.485 m2, per renovar serveis com el clavegueram, el tub d’aigua potable i es soterraran les línies elèctriques i telefòniques aèries. A més, com en totes les obres que promou l’Ajuntament de Granollers en els darrers anys, es farà la instal·lació per on passaran els serveis de telecomunicacions.
 

Properes obres en un tram del carrer de Sant Josep de Calassanç

Una altra de les actuacions previstes serà el del tram del carrer de Sant Josep de Calassanç, entre Lliri i Conestable de Portugal. Es tracta d'un vial amb unes voreres molt estretes que no arriben als 80 centímetres d’amplada, un carril de circulació en sentit sud i una franja d’aparcament al costat oest, que fa uns anys es va eliminar per donar més amplada al vehicle i al vianant, on actualment hi ha unes pilones de plàstic. 


Amb l’objectiu de donar prioritat al vianant i adaptar-se a la normativa d’accessibilitat es convertirà aquest tram de carrer en plataforma única a un sol nivell, seguint el mateix criteri que s’ha fet al carrer del Lliri i al tram nord del mateix carrer de Sant Josep de Calassanç. El nou vial tindrà el tram central de 3,10 metres amb paviment asfàltic i dues voreres de 1,30 metres aproximadament cadascuna. També es renovarà el clavegueram, la canonada d’aigua potable i els tubs elèctrics.
 
Aquesta actuació, que es preveu començar a principis d'abril, convertirà el carrer en un espai més amable per al vianant, a més, d’ordenar i connectar amb la resta de carrers de l'illa de vianants. Amb l'obra, s'incrementarà la superfície destinada a vianants al centre històric, que en els darrers quatre anys ha passat a ser de 7.096,53 m2. En total, Granollers disposa de 46.193 m2 per a vianants.
 
Projecte d'urbanització del carrer Corró / Aj.Gr

 

Participació