La població estrangera a Catalunya cau un 6% el 2014

Els gràfics mostren la disminució de ciutadans de nacionalitat estrangera a cada comarca

per Redacció, 19 de febrer de 2015 a les 17:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El nombre d'estrangers a Catalunya va caure l'any passat un 6% en comparació amb l'1 de gener del 2013, segons ha informat aquest dijous l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). La disminució també ha afectat a totes les comarques. Les més destacades són l'Alta Ribagorça, amb un 29% menys, la Val d'Aran, amb un 15,4%, i la Cerdanya, amb un 14,5%.

El nombre d'habitants estrangers segons el continent de procedència s’ha vist modificat en aquest darrer any. La població estrangera més nombrosa continua sent l'europea, mentre que l'africana passa a ocupar el segon lloc amb un 28,2%, per davant els residents d'origen americà, amb un 26,7%, i l'asiàtica, amb un 12,7%.


L'any passat, la població estrangera a Catalunya representava el 14,5% (1.089.214 persones), percentatge superior a la mitjana estatal, que és del 10,7%. A nivell municipal, un de cada quatre estrangers resideix a Barcelona, amb un total de 273.121 persones. Cal destacar, però, que els municipis amb més percentatge d’estrangers són Guissona, Castelló d’Empúries i Salt (40%). 

La font d'aquestes dades és el Padró municipal d'habitants a 1 de gener. El Padró municipal és el registre administratiu on consten els veïns d'un municipi i constitueix una prova de la seva residència al municipi. La seva formació, manteniment i gestió corresponen als ajuntaments respectius.

 

Foto: idescat

 

Participació