Governació premia l'administració electrònica de sis ajuntaments del Vallès Oriental

Els Premis Administració Oberta distingeixen Granollers, Mollet, Parets, Llinars, Santa Maria de Palautordera i Sant Fost de Campsentelles, els dos primers en la categoria de més de 50.000 habitants

per Redacció , 23 de gener de 2015 a les 17:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto de família amb els guardonats als Premis Administració Oberta. Foto: Departament de Governació


El secretari general del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Lluís Bertran, va lliurar ahir la primera edició dels Premis Administració Oberta, que reconeixen l’esforç dut a terme pels ajuntaments catalans en la implantació i ús dels serveis d’administració electrònica entre la ciutadania i les empreses. L’acte de lliurament dels guardons va tenir lloc en el marc del primer Congrés de Govern Digital celebrat els dies 21 i 22 de gener al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona.


A la gala, van ser premiats sis municipis vallesans. En la categoria d’ajuntaments de més de 50.000 habitants, Mollet del Vallès i Granollers van ocupar la quarta i setena posició, respectivament. En els municipis entre 5.001 i 20.000 habitants, trobem Parets del Vallès, Llinars del Vallès, Santa Maria de Palautordera i Sant Fost de Campsentelles.

Els guardons Administració Oberta s’han concedit en base a l’avaluació realitzada en el 14è informe sobre administració electrònica elaborat per l’AOC. Aquest informe recull, entre altres, aspectes com ara si el web municipal ofereix tramitació electrònica, si té seu electrònica i tauler electrònic d’edictes, si els proveïdors hi poden dipositar factures electròniques o rebre notificacions electròniques, o bé si l’ajuntament intercanvia dades telemàticament amb altres administracions.


En la seva intervenció, Lluís Bertran va destacar que la fita de qualsevol govern és comptar amb una administració eficaç, transparent i oberta que acompanyi les iniciatives empresarials i ciutadanes enlloc de fiscalitzar-les. “És per aquest canvi d’orientació que durant l’any 2014 el Govern ha incorporat a la seva agenda, en majúscules, la reforma de l’administració de la Generalitat i el món local, tenint com a eix transversal d’aquesta reforma la transparència”, va afirmar.
 

Segons Bertran, la voluntat del Govern de la Generalitat ha estat la de posar a l'abast de la ciutadania tota la informació disponible “amb el doble objectiu de fiscalitzar l'actuació de les administracions, però també que aquestes dades siguin útils per la societat civil per tal que tinguin l’oportunitat de reutilitzar-les per crear empreses, ocupació i innovar”. El secretari general del Departament de Governació i Relacions Institucionals va fer també un reconeixement explícit al suport de les administracions locals en el procés de desplegament de l’administració electrònica a través del Consorci AOC.

 

Participació