Una avaria obliga els trens a circular a pas de persona a la Garriga

Una incidència en la senyalització de dos passos a nivell sense barreres obliga els combois a circular a velocitat reduïda | El tram afectat és entre el bosc del Malhivern i Can Terrers

per E.P., La Garriga | 22 de gener de 2015 a les 11:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els dos passos a nivell del tram afectat, amb les bosses i els "stops" provisionals. Foto: Jordi Borràs

 

Una nova avaria, en aquest cas a dos passos a nivell situats a La Garriga, afecta la ja prou malmesa línia de tren de Vic. Els combois que passen el tram comprès entre el bosc del Malhivern i Can Terrers són obligats a circular a una velocitat molt reduïda, similar a la d'una persona. El motiu, una avaria en la senyalització, tan acústica com lluminosa, dels dos passos a nivell sense barreres situats en aquest punt del Vallès Oriental.

L'avaria es va produir el dia 9 de gener, poc abans de les nou del vespre, quan un incendi va afectar la caseta on hi havia el sistema de control dels passos a nivell. L’Ajuntament es va posar en contacte amb la subdirecció d’operacions del Nord-Est d’Adif, que va respondre que en deu dies ho solucionarien.


La incidència havia fet que es cremés el regulador del semàfor i l'Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), després del succés, va a cobrir la senyalització, amb dues bosses negres i amb dues senyals d'«stop», tal com s'observa a les fotografies que il·lustren la notícia. Tot seguit, es va procedir a donar ordres a tots els maquinistes que passen per la via per tal de circular a velocitat reduïda.

Malgrat que la solució és estèticament matussera –les imatges ho testimonien– i precària, el sistema "provisional" facilita que la gent que passi pel tram s'adoni ràpidament de l'existència del problema i de l'alt risc a l'hora de creuar les vies.


Tal com informa el consistori, l'Ajuntament de la Garriga porta reclamant des de dia 19 de gener, sense resposta concreta. Actualment, Adif treballa en la reparació de la infrastructura, però encara no ha pogut activar les instal·lacions amb normalitat, tot i que estava previst que les obres s'acabessin aquesta mateixa setmana.
 

L'afectació provoca que els trens passin a pas de persona pel tram. Foto: Jordi Borràs

 

Participació