L’actor molletà Josep Maria Pou recitarà poemes acompanyat per l’Escola de Música

Per Sant Vicenç, el Centre d’Estudis Molletans presenta el número 30 de la revista Notes

per E.P. , Mollet del Vallès, 21 de gener de 2015 a les 17:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'actor Josep Maria Pou. Foto: josemariapou.com


Aquest proper dijous, dia 22 de gener i diada de Sant Vicenç, es presenta el nou número de la revista Notes, que edita anualment el Centre d’Estudis Molletans (CEM). La presentació d’enguany comptarà amb la intervenció de l’actor i molletà il·lustre, Josep Maria Pou, que oferirà un recital amb l’acompanyament musical de l’Escola Municipal de Música.

 
La revista Notes arriba al número 30 amb un monogràfic dedicat al passat tèxtil de Mollet del Vallès. Com és habitual, el monogràfic es refereix a la temàtica de les darreres Jornades del CEM, celebrades la tardor passada, i que descobrien nombrosos testimonis vius del passat industrial i tèxtil de la nostra ciutat.

 
La presentació de la revista es clourà amb un recital de poemes d’autors com Joan Vinyoli, Miquel Martí i Pou, Joan Salvat-Papasseit o Bertolt Brecht, seleccionats com a homenatge a la gent treballadora. D’aquí la relació amb el passat tèxtil de Mollet, ja que aquesta indústria va donar feina a la majoria de famílies de la vila. Durant el recital, també es llegirà un fragment de les memòries de Jordi Solé Tura.

 
El recital de Pou comptarà amb l’acompanyament musical de l’Escola Municipal de Música. Hi actuaran quatre alumnes, saxo, clarinet, flauta i piano, que interpretaran composicions del mestre Josep M. Aparicio (una suite en tres moviments), el qual també s’encarregarà de la direcció.
 
Revista Notes 30

La revista Notes compta amb un primer apartat, la Miscel·lània, on es recullen diversos articles sobre temes relacionats amb la ciutat de Mollet o el Baix Vallès. Enguany s’hi recullen un article sobre el centenari del CF Mollet (El CF Mollet UE, l’equip del poble amb cent anys, de J.L. Rodíguez); un altre sobre la història de dos molletans que van lluitar a la Guerra Civil i van patir l’exili (Dos molletans al front. Escrits de guerra de Francesc Ollé i de Pere Mayolas, d’O. López i M. Mas); i un altre article relacionat amb els exiliats sobre la història de la família Guanyabens i Martí Vivès (El compromís de la família Guanyabens i Martí Vivès amb els exiliats molletans, de J. Daví).

La Miscel·lània també inclou un article titulat La litúrgia de la memòria, que recull la conferència que l’escriptor Rafel Nadal va fer l’any passat durant la presentació del Notes i el treball premiat amb el Premi Juvenil Vicenç Plantada: La contaminació per òxids de nitrogen a Mollet del Vallès, de Y.B. Hammou i S. Pastor.

Pel que fa al monogràfic, La indústria tèxtil a Mollet, s’hi recullen totes les conferències que es van fer durant les Jornades del CEM, així com el Lèxic de la indústria tèxtil a Mollet del Vallès, realitzat amb la col·laboració del Servei Local de Català.
 
Presentació de la revista Notess. Dijous 22 de gener. 12.30 h, Sala Fiveller

 

Participació