ERC-Acció Granollers proposa que part dels plans d'ocupació ajudin a crear cooperatives

Els republicans també reivindiquen la creació d'una Oficina Pública de defensa dels petits empresaris per evitar possibles abusos de l’administració

per Redacció, Granollers, 15 de desembre de 2014 a les 11:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup Municipal d'ERC-Acció Granollers (RCAT, Gi i JERC) presentava el darrer dijous les seves propostes pel Pla de Xoc 2015, que s'ha d'aprovar al Ple municipal de Granollers del proper dia 23 de desembre. Entre les propostes, en destaca una: la de destinar una part dels plans d'ocupació a la creació de cooperatives. Per a Pep Mur, portaveu del grup, és important assegurar que "passat els sis mesos que dura el pla d'ocupació, els beneficiaris d'aquests plans puguin seguir desenvolupar una activitat que els generi ingressos". Actualment, els plans d'ocupació només garanteixen un sou durant sis mesos, mentre que una cooperativa "podria tenir continuïtat".

En matèria d'Ocupació i Emprenedoria, ERC-Acció Granollers reivindica la creació d'una Oficina Pública de defensa dels petits empresaris per evitar possibles abusos de l’administració i donar suport per fer front a Hisenda, i estudiar la possibilitat de crear la figura del mediador financer, la funció de la qual serà l’acompanyament als autònoms i petits empresaris davant les entitats financeres.


Respecte a temes d'habitatge, el grup republicà ha proposat que la partida destinada a ajudes en matèria d'habitatge estiguin gestionades per la PAH mitjançant un conveni de col·laboració. A més, proposa incloure una partida per posar en marxa mecanismes per facilitar una segona oportunitat a les famílies que, arran l'actual situació econòmica, han perdut el seu habitatge habitual. Es tracta d'ajudar a aquestes famílies a reiniciar l'adquisició d'un nou habitatge de lloguer a Granollers, subvencionant despeses de mudances, de gestió per donar d'alta o canviar el titular en el contracte de subministraments bàsics, o per subvencionat l'assegurança d'impagaments al accedir a un nou habitatge de lloguer.

Mur també ha demanat que s'impulsi la ja existent Borsa de mediació per al lloguer social, buscant fórmules de lloguer solidari per a famílies amb pocs recursos econòmics que permeti als propietaris beneficiar-se d'una sèrie d'avantatges com podria ser una bonificació en el IBI o una subvenció per pagar assegurança de l'habitatge.

Les propostes al Pla de Xoc 2015 d'ERC-Acció Granollers també inclou dos accions relacionades amb la pobresa energètica. Per una banda, la creació de bugaderies públiques adequant un espai en els centres cívics. Un servei que podria estar gestionat per una cooperativa. I, per l'altra, promoure l'estalvi energètic entre les famílies que viuen situacions econòmiques greus, com a mesura per tractar de reduir l'import de la factura de la llum, de l'aigua o del gas.

 

Participació