Què ha de fer un ciutadà de la UE o extracomunitari per votar a les properes municipals?

per Redacció, 11 de desembre de 2014 a les 18:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les properes eleccions municipals del 24 de maig del 2015 ja comencen a escalfar motors. Tant és així, que el Departament de Benestar i Família de la Generalitat ja ha impulsat una campanya per explicar quins són els tràmits i els requisits que ha de seguir la ciutadania de la Unió Europea, així com la de 12 països extracomunitaris, per poder inscriure's al cens electoral.

Pel que fa a la ciutadania comunitària major de 18 anys, cal que els votants estiguin inscrits al padró municipal. Si no han votat anteriorment, la inscripció es pot realitzar fins el 20 de desembre. 


Els votants dels països extracomunitaris com Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Trinitat, Tobago i Xile han de tenir la targeta de residència en vigor i haver residit en territori espanyol el temps que exigeixen els acords bilaterals amb cadascun d'aquests països. Posteriorment, i fins el 15 de gener, s'ha de demanar la inscripció al cens electoral.

 

Participació