Dos joves van salvar la vida al maquinista del tren accidentat

La vallesana Laura Gámez i un altre jove anònim van tenir "la sang freda de fer un torniquet al maquinista amb un cinturó" per mantenir-lo amb vida

per Esteve Plantada, 10 de desembre de 2014 a les 13:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Estat en que ha quedat el comboi després de l'accident prop de La Garriga. Foto: Jordi Borràs


Aquest dimarts, el fort temporal de vent ha causat estralls al Vallès Oriental. Un dels més comentats, l’accident de tren a la Garriga en què va resultar ferit el maquinista, que a hores d’ara és ingressat a l’Hospital de Granollers i que continua "estable, però greu". Aquesta història, però, encara té un parell de protagonistes més, dos herois anònims que han deixat de ser-ho després d'explicar el seu testimoni a la secció Testimonio del lector de La Vanguardia.


Un testimoni directe, Santiago Belenguer, descriu els fets com a un "acte heroic" que va passar a l'interior del tren "fins a l’arribada del SEM, més d’una hora després de l’accident i degut a les dificultats d'accés". Belenguer explica com dos joves de vint anys, sense coneixements avançats de medicina, van tenir "la sang freda de fer un torniquet al maquinista amb un cinturó", i així mantenir-lo amb vida.

L’arbre caigut, que va travessar brutalment la cabina del tren, va ferir de gravetat el maquinista –que podria perdre la cama–, i va passar molt a prop del testimoni i de la seva parella, Laura Gámez. És en aquest moment que ella i un altre passatger –de qui el testimoni en desconeix el nom– van decidir entrar a la cabina del maquinista, on van veure que "el tronc li havia desballestat la cama". Li van fer un torniquet amb el cinturó fins que va arribar el SEM, "una hora després".


Segons el testimoni, ni la Laura ni l’altre testimoni tenien "coneixements mèdics", només "estudis de massatge i fisioteràpia", i van demostrar "un valor" molt poc freqüent. Una història de petits herois que, per sort, s'ha rescatat de l’anonimat.
 

L'arbre ha malmès l'interior del tren Foto: Jordi Borràs

 

Participació