El vent sacseja el Vallès Oriental

Les principals afectacions són talls en el subministrament elèctric i arbres caiguts que dificulten la circulació | Un tren topa amb un arbre i obliga a suspendre la circulació entre Vic i L'Hospitalet | Més de 120 Km/h de vent registrats

per E.P./Redacció, 9 de desembre de 2014 a les 14:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'avet caigut a la Garriga. Foto: Jordi Borràs


El Vallès Oriental ha viscut aquest dimarts una ventada històrica que ha provocat diversos incidents de consideració. Carreteres col·lapsades i inhabilitades, talls en el subministrament elèctric, accidents a la xarxa de rodalies i arbres que han caigut just al bell al mig de vies de circulació i també en àrees del nucli urbà, entre d'altres, són els estralls que ha causat al paisatge vallesà el fort temporal viscut.


Carreteres tallades i arbres caiguts

En diversos punts del Vallès Oriental hi ha hagut arbres caiguts que han impedit la circulació amb normalitat. Entre ells, a la Garriga, quan un arbre ha caigut a la carretera de Samalús a prop de l'estació de tren, deixant l'aspecte que veiem a les fotografies que il·lustren la notícia (al final). La Garriga ha estat un dels punts més afectats per la caiguda d'arbres, la majoria al nucli urbà.


Però els arbres que han anat caient, víctimes del temporal de vent, han provocat importants conseqüències en les principals vies de comunicació comarcals. La C-17 ha estat tallada durant hores entre l’Ametlla i la Garriga (fotografies adjuntes al final de la notícia), amb els Mossos desviant el trànsit cap a d'altres vies i amb retencions han arribat a ser de prop de 9 quilòmetres en direcció Barcelona.

Els problemes derivats de la caiguda d'arbres a les carreteres han afectat a moltes altres vies: la C-59 a l'alçada de Caldes (amb prop de 5 quilòmetres de cua), la carretera entre Granollers i Caldes, la de Santa Eulàlia a Bigues o la de l’Ametlla a Bigues, per dir-ne uns exemples.


Talls elèctrics

A causa de la forta ventada, hi hagut importants talls en el subministrament elèctric que han afectat prop de 20.000 usuaris d'Estabanell. El municipi més afectat pels talls ha estat la Garriga, tot i que les avaries han afectat altres municipis: Aiguafreda, l’Ametlla, Bigues i Riells, Caldes, Lliçà d’Amunt o les Franqueses, entre d'altres.


Classes i activitats suspeses

Quan la ventada ja era molt forta, Protecció Civil ha recomanat suspendre totes les activitats a l’aire lliure. L'ajuntament de Granollers ha decidit tancar tots els camps de futbol i les pistes d’atletisme. Arreu de la comarca hi ha hagut entitats i centres esportius que han anat comunicant que no farien les activitats o que les farien sota cobert. Molts centres del Vallès Oriental també han hagut de suspendre les seves classes. És el cas, per exemple, de l’escola Puiggraciós de la Garriga, una de les primeres en anunciar-ho aquest migdia.

Cal destacar, també, que el vent ha arribat a registrar ratxes de més de 120 Km/h a algun punt de la comarca, com per exemple a Caldes de Montbui.
 
 

Estat en que ha quedat el comboi després de l'accident prop de La Garriga. Foto: Jordi Borràs

La Garriga, municipi afectat pel fort vent Foto: Jordi Borràs

La Garriga, des d'un altre punt Foto: Jordi Borràs

Foto: Jordi Borràs

Foto: Jordi Borràs

L'Ametlla, també afectada per arbres caiguts. Foto: Roger Font /NG

Foto: Roger Font /NG

 

Participació