El poeta celoní Pau Gener és homenatjat a Parets

"No crec que l'homenatge sigui per mi, sinó pels llibres que m'han publicat fins ara", assegura l'escriptor de Sant Celoni

per Redacció Baix Montseny , 5 de desembre de 2014 a les 06:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Pau Gener Foto: DBM
 

L'escriptor celoní Pau Gener Galin va ser homenatjat a Parets del Vallès diumenge al teatre de Can Rajoler. L'Associació Niu d'art poètic presentava un acte on els textos de Gener van ser els protagonistes i van ser llegits per una trentena de persones del municipi vallesà acompanyats d'altres textos de literatura catalana com Maragall, Vinyoli o Marçal.

 
Joan Sala Vila, membre de l'associació, va presentar i analitzar en profunditat l'obra de Gener, centrant-se en els dos darrers llibres, destacant-ne l'humanisme, i fent diverses referències a Sant Celoni i el Montseny per definir-la. En l'esdeveniment també es va presentar la primera edició del Premi de poesia jove d'aquesta localitat que va ser atorgat a Roser Bastida.

 
En relació a l'homenatge Pau Gener va dir que "no crec que l'homenatge sigui per mi, sinó més aviat pels llibres que m'han publicat fins ara. Al final de tot m'han donat un trofeu, i jo no pensava mai que donessin trofeus per això d'escriure, creia que era més una cosa de l'àmbit de l'esport, des del futbol fins a la petanca... Però amb la simpatia de tot l'acte, el cert és que he aixecat el trofeu com si fos la mateixa Copa Davis".

 
Joan Sala Vila considera el recital del passat 30 de novembre "d'històric", entre d'altres motius perquè s’ha començat una nova etapa amb la presència dels poetes convidats. Pau Gener i Galín no només hi assistí desafiant el temporal sinó guanyant-se les simpaties del públic present, "un gran poeta de casa nostra", va concloure Sala Vila, en nom de Niu d'art poètic.

 

Participació