Renoven les tanques de protecció d'onze estacions de Rodalies de Barcelona

Entre elles, la de Mollet-Sant Fost | Serviran per evitar el pas i augmentar la seguretat dels usuaris

per ACN , 4 de desembre de 2014 a les 09:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Adif ja ha començat la instal·lació de les noves tanques protectores a l'entorn d'onze estacions de tren de la xarxa de Rodalies de Barcelona. En un comunicat, l'administrador de les infraestructures ha explicat que l'actuació ha de servir per incrementar els nivells de seguretat a l'entorn d'aquestes estacions, tant per als ciutadans com per a la circulació de trens ja que les tanques impediran que es pugui transitar per llocs prohibits i reduiran les afectacions al trànsit de trens a causa d'atropellaments. 

En total s'instal·laran 1.197 metres de noves tanques distribuïts de la següent manera: Mollet-Sant Fost (312 metres), Gavà (233 metres), Bellvitge (220 metres), Cunit (177 metres), Cerdanyola-Universitat (100 metres), Cerdanyola del Vallès (84 metres), Sant Feliu de Llobregat (45 metres), Castelldefels (23 metres), Montgat (22 metres), Cornellà de Llobregat (6 metres) i Sabadell Sud (5 metres). En aquesta primera fase Adif ha prioritzat aquelles estacions on s'ha detectat que són més necessàries les tanques. 


Aquests tancaments són semblants als que s'utilitzen per protegir la línia d'alta velocitat. Són de ferro fort, amb un sistema que impedeix que s'hi pugui escalar i amb una altura d'entre 2 i 2'5 metres ancorades a uns murs de formigó. Aquestes obres s'executen de manera progressiva fins a finals d'any, amb l'excepció de l'actuació a l'estació de Mollet - Sant Fost que es farà el mes de gener. La majoria d'actuacions es faran a la nit per no afectar el trànsit de trens i el cost total per Adif serà d'uns 290.000 euros. 
 

 

 

Participació