Els «micropobles» reclamen més visibilitat

La primera convenció dels municipis amb menys de 500 habitants, entre els quals n'hi ha quatre del Vallès Oriental, es celebra a la Conca de Barberà

per Redacció, 3 de desembre de 2014 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: ACN


Els micropobles –els que tenen menys de 500 habitants- representen 328 dels 947 municipis del país. Un centenar dels quals formen part de l'Associació Catalana de Micropobles (ACM) que aquest cap de setmana van celebrar la primera convenció a Pira (la Conca de Barberà). Entre aquests, n'hi ha quatre del Vallès Oriental: Campins, Fogars de Montclús, Montseny i Tagamanent.


La jornada, amb ponències de professors universitaris com Maria Garganté i periodistes com Lluís Foix i Carles Capdevila -tots tres nascuts en micropobles-, va abordar la “viabilitat” i la “visibilitat” d'aquest tipus de municipis, sovint oblidats per institucions i mitjans de comunicació.

La convenció la va tancar la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que va destacar la “dificultat dels micropobles per fer-se visibles però també el fort caràcter emprenedor que els converteix en indispensables per a la realitat del país”. En aquest sentit va reivindicar “els drets dels municipis petits a estar connectats amb la globalitat des de la particularitat d'allò local” i també va anunciar que en un període de dos o tres mesos es liquidaria el Fons de cooperació que hi ha pendent de cobrar.

 

Crònica de la convenció de micropobles a LaConcaDiari.cat

 

Participació